BAŞKAN TUNA; “AHİLİK, BİRLİĞİN VE DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm esnaf ve sanatkarın Ahilik Haftası’nı kutladı.

Mesajında, Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı’nın tüm esnafa bol kazançlar getirmesini dileyen Başkan Hamit Tuna; Ahilğin bir ahlak kuralı olduğuna dikkat çekti.

Başkan Tuna; “ Yüzyıllardır meslek etiğini doğruluk, dürüstlük ve bağlılığa dayandıran Ahilik; din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesi olmuştur. Ahilik kültürü, ticari ve sosyal hayatta birlik ve beraberliği, dayanışmayı ve yardımlaşmayı amaçlamaktadır. Ahilik kültürünün yaygınlaşması için çaba sarf etmeli, toplumsal birlik ve bütünlüğümüz içinde ahilik geleneğinin önemli olduğunu unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle toplum yaşamımızda önemli rol oynayan, ekonomimizin işleyişine büyük katkılar sağlayan esnaf ve sanatkarımızın Ahilik Haftasını kutlar, hayırlı kazançlar dilerim” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak esnafın sorunlarına ışık tutmak amacıyla esnaf odalarıyla her zaman istişareli bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Hamit Tuna, esnafa destek anlamında bir takım çalışmalarının olduğunu da ifade etti.

Başkan Tuna; “Üreten ve istihdam yaratan esnaf bizim için çok değerlidir. Hayata geçirdiğimiz hizmet ve yatırımlarla Toroslar; bankaların, İşadamlarının, müteahhitlerin yatırım yaptığı, KOBİ’lerin geliştiği, arsa ve emlak değerlerinin sürekli arttığı bir bölge haline geldi.Binlerce sanatkarımız ve esnafımız bölgemizde çalışmaktadır. Mersin’in geleceği ile ilgili proje geliştiren her yapıyla istişaremizi kuruyoruz. Başta esnaf teşkilatları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerine büyük önem veriyoruz.Geçen dönem Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması gereken ancak açılamayan cadde ve bulvarların bu dönemde açılacağına inanıyoruz. İlçemizde yeni açılacak olan bu cadde ve bulvarlar KOBİ’lerin ilçemize gelmesine ve istihdamın daha da artmasına vesile olacaktır. İlçemizde esnafımızın sayısının daha da artması en büyük ideallerimizden bir tanesidir” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.