ATATÜRK GÖSTERİ MERKEZİ AÇILIYOR

En üretken ilçe belediyelerin başında gelen Tarsus Belediyesi son aylarda peş peşe gerçekleştirdiği açılışlarla dikkat çekiyor. Son olarak 15.000 kişilik Atatürk Gösteri Merkezini Tarsus’a kazandıran Şevket Can, bu devasa tesisin açılışını Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü 27 Aralıkta büyük bir coşkuyla gerçekleştiriyor.

Hadise ve Ali Kınık konserlerinin de yer alacağı dev bir etkinlikle kullanıma açılan Atatürk Gösteri Merkezi, Tarsusluların da yoğun ilgi ve beğenisini şimdiden kazandı bile. Sanatsal ve kültürel etkinliklerde Tarsus’un Adana ve Mersin’e bağımlı kalmasının önüne geçecek bu hizmet Tarsus Belediyesinin art arda hayata geçirdiği büyük projelerden yalnızca biri.

Ekonomiden, eğitime, spordan sağlığa, sosyal sorumluluk projelerinden temel alt yapı hizmetlerine kadar pek çok alanda beğenilen hizmetlere imza atan Başkan Şevket Can için ise bunlar henüz başlangıç. Tarsus için daha nice büyük hayalleri olan Çan’ın çalışma azmi görenleri hayrete düşürüyor.
Tarsus_Turkgun_Reklam1-1
Başarısının sırrı ise şüphesiz belediyecilik tecrübesi ve memleket sevgisinin birleşiminde saklı…

Başkanlıkta birinci dönemini tamamlamak üzere olan Can, bu göreve gelmeden önce 20 yıl boyunca belediyenin birçok biriminde hizmet verdi. Deyim yerindeyse Tarsus’un her sokağında ayak izi ve alın teri olan Çan’ın bu performansıyla Tarsus’a seviye atlatacak daha nice projeye imza atacağı şüphesiz.

Bütün hizmetlerini halkına danışarak onların ihtiyaç ve arzuları doğrultusunda gerçekleştirmesiyle ön plana çıkan Şevket Can, özellikle eşit hizmet prensibini uyguluyor. Uzak veya yakın ayırt etmeksizin her yere eşit hizmet götürmeye çalışan Şevket Can, ayrım yapmayan, ötekileştirmeyen aksine birlik ve kardeşliğin adresi konumuna gelen bir belediyecilik anlayışını çoktan inşa etmiş bile.

 

Tarsus_Turkgun_Reklam1-2
ÇUKUROVA GERDANLIĞINA KAVUŞUYOR…

D-400 Karayolu’ndan, Devlet Bahçeli Bulvarına kadar uzanacak dev bir proje kısa zaman önce Tarsuslulara armağan edildi. Tarsus’ta yaşam kalitesini ve standardını kuşkusuz ikiye katlayacak olan bu proje Başkan Can’ın vizyonunu net şekilde ortaya koyuyor. Eskiden bakımsız ve atıl bir arazi olan bölgede, çağdaş ve modern bir kentin adım adım yükseldiğine tanıklık ediyoruz. Başkan Canin “Çukurova’nın Gerdanlığı” olarak adlandırdığı bu projenin birinci etabı Ahmet Şafak ve Murat Boz konserleriyle gerçekleştirildi. Tarsus halkının büyük coşkuyla karşıladığı bu de yatırımın hayırlı olmasını diliyoruz.

TARSUS’TA EVLENMEYEN KALMAYACAK!

“Tarsus’ta Herkesi Evlendireceğim” sloganıyla yola çıkan Başkan Can, Tarsusluların konut sorununu büyük ölçüde çözecek toplu konut projesinin fitilini çoktan ateşledi bile. inşaat ve emlak sektörünün daralıp gerilemeye başladığı böyle bir dönemde hemşerileri için elini taşın altına sokan Tarsus Belediyesi, TOKİ’den daha ucuza, daha konforlu konutlar yaparak Tarsus’ta herkesi evlendirmeyi planlıyor. Kura çekimi gerçekleştirilen ve sahipleri belirlenen konutlar 24 ay içerisinde teslim edilecek.

ÇOCUK KENTİ TARSUS

Çocuklara verdiği önem ve değerin her fırsatta altını çizen Şevket Can, çocuk parkları ve oyun alanlarıyla şehri donatıyor. Çocukların gülümsemediği bir şehirde geleceğe dair umut beslenemeyeceğini belirten Can, onlar için daha yaşanılır bir kenti adım adım inşa etti bile. Aydınlık yarınların mimarı Başkan Can, bununla da yetinmeyip her yıl binlerce çocuğu sünnet ettirerek kirvesi oldu.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE VEFA

Şehit ve gazilerimize verdiği önem herkesçe malum olan Tarsus Belediyesi, Tarsus’ta yaşayan 73 şehit ailesine konut hediye ederek, milli birlik ve beraberliğimiz için canını hiçe sayan şehit ve gazilerimize duyduğumuz sevgi ve minneti göstermiş oldu.

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ

Doğayı korumak, vatanı korumaktır anlayışıyla kurduğu güneş enerjisi santralleri sayesinde yılda 4 milyon lira değerinde elektrik üretecek olan Tarsus Belediyesi, hem büyük bir tasarrufa imza attı hem de doğaya para ile ölçülemez büyüklükte fayda sağlamış oldu. 20 Milyon liraya mal olan bu dev proje sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada çevreci kitlelerin taktirini topladı. Sadece kendi şehrinin değil, dünyamızın geleceğini de düşünen bu vizyon sayesinde gençlerimiz yarına dair daha büyük umutlar besleyebiliyor.

Kendi deyimiyle belediyeciliğin çıraklığında yetişen Şevket Can, üretken belediyeciliğin sembol ismi desek abartmış olmayız. Yürüttüğü bu titiz ve özverili çalışmalarla ülkemizde ve Avrupa’da defalarca mükemmellik ödülüne layık görülen Tarsus Belediyesi ve Sayın Başkan Şevket Cani yürekten tebrik ediyor, basanlarının devamını diliyoruz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.