Aladağ’da festival coşkusu

Aladağ Belediyesi’nin düzenlediği “4. Kiraz ve Güreş Festivali” renkli görüntülerle başladı.

Aladağ’da festival coşkusu

ADANA – Adana’nın kirazıyla ünlü yayla iklimine sahip Aladağ ilçesinde “4. Kiraz ve Güreş Festivali” renkli görüntülerle başladı.

OSMANİYE MEHTERAN TAKIMI COŞTURDU
Aladağ Belediyesi tarafından düzenlenen festival, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı’nın seslendirdiği marşlarla başladı. Şehir stadında gerçekleştirilen festival animasyon, palyaço gösterileri ve halk konserleriyle hayli coşkulu geçerken havai fişek gösterileri ise ayrı bir renk kattı.

PROTOKOL İLGİYLE İZLEDİ
Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş’ın ev sahipliği yaptığı festivalde, Aladağ Kaymakamı Tamer Kılıç, Garnizon Komutanı Ünal Güder, Emniyet Amiri Adem Ergün, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tumlukolcu, Aladağ İlçe Başkanı Ali Demir, Adana Şehit Aileleri Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt da hazır bulundu. Protokol yaklaşık 4 saat süren etkinliği ilgiyle izledi.

KARAKUCAK VE KİRAZ YARIŞMASI
İki gün sürecek festivalin bugünkü bölümü Ceyhan Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin folklor gösterileriyle başlayacak, yine Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı’nın seslendireceği marşlarla devam edecek, ardından karakucak güreşleri ve kiraz yarışmasıyla bitecek.

HALK İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK
İl merkezine 100 km. uzaklıkta bulunan bin 90 rakımlı Aladağ ilçesi, yayla iklimine sahip olmasından ötürü Yaz aylarında nüfusu olağanüstü artıyor. Belediyenin geleneksel hale getirdiği festival, hem yerleşik halkı, hem de dışarıdan gelen on binlerce yaylacı vatandaşı tekdüze günlük hayatın dışına çıkartan en önemli etkinliğin başında geliyor.