AKÇAY TATİLCİLERİN AKININA UĞRUYOR..

Kuzey Ege’nin önemli turizm merkezlerinden olan Sevgi ve Su Beldesi Akçay tatilcilerin akınına uğruyor. Ülkemizde turizm hareketinin ilk başladığı yerlerden olan Akçay’da yaz sezonunun en yoğun günleri yaşanıyor. Tatilcilerin akınına uğrayan Sevgi ve Su Beldesi Akçay’daki otel, motel, pansiyon ve kamp gibi işletmelerde doluluk oranları işletmecilerin yüzünü güldürüyor. Özellikle okulların kapanması ve sınavların sona ermesinin ardından Ramazan ayı öncesinde Akçay tatilciler ile dolup taşmaya başladı. Yurtdışından gelen konuklar büyük tatil köyü ve otelleri tercih ederken; ekonomik, pansiyon, apart otel ve kamplar da yoğun ilgi görüyor. Temiz denizi, kumu, güneşi ve yeni açılan tesisleri ile bölgenin en önemli turizm merkezi olan Sevgi ve Su Beldesi Akçay’a, Almanya başta olmak üzere yurtdışından yabancı turistlerin de gelmeye başladığı gözleniyor. Akçay’a tatil için gelenlerin dışında çevre il ve ilçelerden her gün binlerce kişi de denize girmek ve akşamları kordon boyunda dolaşmak için günü birlik olarak beldeye geliyorlar. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay’ın tekrar eski haklı ününe kavuşması için çalıştıklarını belirterek, “Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda, televizyon programlarında Sevgi ve Su Beldesi Akçay’ımızın tanıtımını yapıyoruz. Yaz mevsiminde yaşanan yoğunluk ve turizm işletmelerindeki doluluk oranı hem işletmecileri hem de bizleri memnun ediyor” dedi. Başkan İnceoğlu, “Yaz sezonunun sorunsuz bir şekilde geçmesi ve tatil için beldemizi seçen konuklarımızın herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için belediye olarak her türlü önlemi alıyoruz. Temizlik hizmetlerinden, park ve bahçe hizmetlerine ayrıca halk plajlarının bakımları, temiz tutulması denizin içindeki güvenlik önlemlerine kadar her türlü çalışma, ekiplerimiz tarafından özenle yerine getiriliyor” dedi.