3. Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Kayseri’de

3. Cografi Bilgi Sistemleri Calistayi Kayseride-kTürkiye Belediyeler Birliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 09-11 Ocak 2014 tarihleri arasında Kayseri’de düzenlenen Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Kayseri’de devam ediyor.

30 Mart Yerel Seçimleriyle birlikte büyükşehir statüsü kazanacak iller de dahil olmak üzere 30 büyükşehir belediyesinden uzmanların yanı sıra Kalkınma Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Harita Genel Komutanlığı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Türksat Genel Müdürlüğü gibi birçok kurum ve kuruluştan temsilcinin iştirak ettiği Çalıştay’ın açılış konuşmalarını Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Eren gerçekleştirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ konuşmasında iletişim ve bilgi teknolojilerinin bu kadar geliştiği bir ortamda bu sistemlerin şehrin kullanımına açılması gerektiğini ifade etti. Altuntuğ, üniversitelerde de coğrafi bilgi sistemleri ile ilgili derslerin verilmeye başlandığını ve bilgi teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ise 30 Mart’ta yapılacak seçimlerin ardından Türkiye nüfusunun % 93’ünün belediye sınırları içinde, % 76’sının ise büyükşehir belediyeleri sınırları içinde yaşayacağını belirterek, büyükşehir belediyelerinin hizmetlerinde yapacakları iyileştirmelerin vatandaşların refahı üzerinde direk etki göstereceğini kaydetti. Büyükşehirlerin sınırları içerisine girecek olan alanlar için coğrafi sınırların büyük önem arz ettiğinin altını çizen Güngör, deneyimli büyükşehirlerin tecrübelerini yeni oluşacak büyükşehirlerle paylaşmalarına TBB olarak aracılık yapacaklarını ve önümüzdeki süreçte belediyelerin yaşayacağı ortak sorunların çözümü için yardımcı olacaklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli kurumlardan gelen uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı. 3 gün sürecek Çalıştay’da Türkiye’nin coğrafi yapısı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin yapabileceği ortak çalışmaların planlanması konusundaki öneriler de dile getirilecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.