AK Parti’nin İzmir adayları açıklandı

TRAFİK DURUMU
KÜNYE
Türkgün-Türkçe Düşün | Gündem Haberleri ve Tüm Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in ilçelerinin adaylarını açıkladı. AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında 5 ilçede MHP’nin adayını destekleyecek.

AK PARTİ’NİN İZMİR’İN İLÇELERİNDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 ilçe adayını açıklıyor:

Balçova: Evrim Özen

Dikili: Buğra Akın
Foça: Serdar Mersin
Narlıdere: Süleyman Kocabıyık

Erdoğan, İzmir’e müjde üstüne müjde verdi
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün ikinci şehadet yıl dönümüne eriştiğimiz kahraman polis memuru Fethi Sekin’i rahmetle ve minnetle anıyorum. Fethi Sekin kardeşimiz bu mücadelesi ile tüm dünyaya tarihi bir mesaj vermiştir.

Bu şehirde kökleri Doğu Türkistan’dan Kırım’a uzanan kardeşlerimiz huzurla bir arada yaşıyor. Bin yıldır vatanımızın istiklali ve istikbali için mücadele eden tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.

Kardeşlerim ‘İzmir’in dağların çiçekler açar’ diyoruz ya, bu çiçekler istiklalimizin, birliğimizin çiçeğidir.

İzmir sadece İzmirlilerin değil, 81 milyonun şehridir. Bu salonda ‘İzmir’i gavura yar etmeyiz’ diye silaha davranan fedailerin hesapsız memleket sevgisi var.

İşte dün 2018 ihracat rakamları açıklandı. İhracatta 168,1 milyar dolarla cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaştık. Hedefimiz 170’i yakalamaktı ama kıl payı geride kaldık.

Kur, faiz, enflasyon üçgeninde maruz kaldığımız saldırıya rağmen, 2018’in ilk üç çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdük.

İzmir için müjdeleri sıraladı
İzmir’in çöpleri hala vahşi depolama ile depolanıyor. İnşallah Nihat Zeybekci kardeşim Belediye Başkanı olmasıyla birlikle bu vahşi depolamalar yerini modern depolamalara terk edecektir. Ne olacak bu modern depolama ile. Bir enerji üretimi olacak. Kompost gübre olacak. Bu vahşi depolamaların olduğu yerler kalkacak millet bahçeleri yapılacak.

Kuru ovanın çamları, yere değer dalları. Bizim için yapılmış, Ödemiş’in yolları. Yol yapmaya devam edeceğiz. İstanbul-İzmir arasını 3 buçuk saate indirecek otoyolun yapımını bu yıl tamamlıyoruz.

İzmir bölünmüş yol uzunluğunu, 424 kilometre ilaveyle 827 kilometreye biz çıkardık. AK Parti ve Binali Bey’in çok büyük emeği var.

İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamı bu yıl bitiyor. Kim yapıyor? AK Parti. Maliyeti 2 milyar lira olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun yapımı devam ediyor, inşallah 2021’de onu da tamamlıyoruz. Bir de siz yapın be. Yapamazlar, bu irade, bu dirayet bunlarda yok.

Bergama-Soma arasına bir hızlı tren hattı yapmak için kolları sıvadık.

İzmir’in içme suyu problemini biz çözdük.

İzmirli çiftçilerimize toplamda 3.5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Bay Kemal diyor ya çiftçi az, susuz. Bak verdiğimiz destekten bahsediyorum. Bu ay sonuna kadar ödenecek tarımsal desteklerin müjdesini İzmir’den veriyorum.

Çiftçiye 2 milyar liralık destek
İzmirli çiftçilere toplamda 3,5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Bu ay sonuna kadar ocak içinde ödenecek tarımsal desteklerin müjdesini veriyorum. Fark ödemesi, buğday, mısır, çeltikte 550 milyon TL, buzağı desteği ödemeleri 525 milyon TL, çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon TL, yem bitkileri desteği 269 milyon TL, sertifikalı tohum desteği 100 milyon TL, diğer desteklemeler 167 milyon TL. Toplam 2 milyar 35 milyon TL.