Çubuk Çayı Islah Ediliyor

Çubuk Çayı Islah Ediliyor
Çubuk’ta şehir merkezini ikiye bölerek geçen Çubuk Çayı, Çubuk Belediyesi ve DSİ tarafından yapılan anlaşma neticesinde ıslah edilecek.
İlçeye ismini veren ve ilçe merkezinden geçen Çubuk Çayı 27 yıl aradan sonra yeniden ıslah ediliyor.
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özde, Çubuk Çayı’nın ıslahı için yapılan projenin 3 bin 412 metreyi kapsadığını belirterek, proje ile çay yatağının istinat duvarları başta olmak üzere tabanının da yenilenerek yeni bir görünüme kavuşacağının müjdesini verdi.
Belediye Başkanlık Makamında Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü Hacı Haksal ile birlikte Çubuk Çayı’nın ıslah projesini inceleyen Başkan Özden, projenin gelişen ve yenilenen Çubuk için önemli bir çalışma olacağını söyledi.
Projenin ihalesinin DSİ tarafından yapıldığını belirten Başkan Özden, ’’Çubuk Çayı Islah Projesi kapsamında Yunus Emre Lisesi ile Sanayi arkasında bulunan Tevhid Camii arasında kalan kısımda uygulanacak. Proje ile 3 bin 412 metre vigor kanal, 2 bin 700 metre istinat duvarı, 3 bin 200 metre istinat üzeri korkuluk yapılacak. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi Gazi Sokak geçişinde daha önce yıkılan köprüde yeniden yapılacak. Çalışmalar ile ilgili yer teslimi 20.06.2013 tarihinde gerçekleşmiş olup, çalışmalar birkaç gün içerisinde başlanacak ve 120 gün içerisinde tamamlanacak’’ dedi.
DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksal ise, proje kapsamında hem taşkın koruma hem de çevre düzenlemesi yapılarak görsel amaçlı çalışmalar yapılacağını söyledi. Haksal, DSİ tarafından yapılacak projenin maliyetinin yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağı bilgisini de verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.