Üst geçitte tabela savaşı

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı taşeron bir firma, Gölbaşı Belediyesi’nin kent girişindeki üst geçide astığı tabelayı indirip, kendi reklam tabelasını asmak isteyince gerginlik yaşandı.

Gölbaşı’nın girişindeki yaya üst geçidine Büyükşehir Belediyesi’nin reklam tabelası asmak istemesi, Gölbaşı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerini karşı karşıya getirdi.
Ankara-Konya Yolu’nda Gölbaşı’nın giriş noktasında yer alan üst geçide önceki gün Büyükşehir Belediyesi’nin anlaştığı bir taşeron firma reklam panosu asmak istedi. Gölbaşı Belediyesi’nin üst geçitteki tabelasını indiren Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı taşeron firma çalışanlarıyla Gölbaşı Belediyesi zabıta ekipleri arasında tartışma çıktı.

MALZEMELERİNE EL KONULDU
Tartışmanın büyümesi üzerine her iki belediyeye ait çok sayıda zabıta ekibi, yaya üst geçidinin olduğu bölgeye geldi. Gerginliğin tırmanması nedeniyle çok sayıda polis de olay yerine sevk edildi. Gölbaşı Belediyesi zabıta ekipleri taşeron firma çalışanlarının malzemelerine el koyarken, reklam panolarını astırmamak için uzun süre direndi. Taşeron firma çalışanları da zabıta ekiplerinin kalan malzemeleri almaması için zabıta araçlarının önünde bekledi. Firmaya ait bir vinç de, Gölbaşı Belediyesi zabıtalarının el koymaması amacıyla reklam panolarının üstüne çıktı.

GEREKLİ YAZIŞMALAR YAPILACAK
Polis, olay yerine gelen iki belediyenin zabıta müdürü konu ile ilgili olarak uzun süre görüştü. Görüşmelerin ardından zabıtalar olay yerinden ayrılırken, Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürü Behlül Eraslan, konu ile ilgili olarak belediyelerin gerekli yazışmaların pazartesi günü yapacağını dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi, cadde ve ana yollardan kendisi sorumlu olduğunu ve reklam panosu asabileceğini söylüyor. Ancak söz konusu üst geçidi Gölbaşı Belediyesi yaptırdı ve mülkiyeti de ona ait. Anlaşmazlık bu yüzden çıktı” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.