Güvenpark’ta tencere-tavalı alternatif açılış

rogar-kapagina-acilisBaşkent Dayanışması, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 214 tesis açılışına rögar kapağı ile yanıt verdi. “Unutulan 215. tesisi açıyoruz” diyen dayanışma üyeleri Güvenpark’ta kurdele keserek rögar kapağı açtı.

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 214 tesisin açılışına paralel olarak Başkent Dayanışması, Güvenpark’ta rögar kapağı açılışı yaptı.

“Büyükşehir Belediyesi’nin unutmuş olduğu 215. tesisi açıyoruz” sloganıyla Güvenpark’ta buluşan grup üyeleri adına açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, “20 yıldır Ankara’da ulaşımdan kent ekonomisine, kültürel ve doğal değerlerden, kentsel dönüşüme, kültür sanattan kent yönetimine kadar bir nebzede olsa halk katılımının tesisi yapılamamıştır” dedi ve şöyle devam etti:

KAPAĞIN ALTINDAN DOSYA ÇIKTI
“Melih Gökçek, Ankara’nın kültürel mirasına, kültür mekanlarına, yeşil alanlarına, parklarına, doğal peyzajına, meydanlarına, kültürel peyzajına ve kimliğine düşmanca davranmış, bu değerleri yok etmeye çalışmış ve bir kısmını da yok etmiştir. Yaptığı ulaşım uygulamaları ile Ankara’yı yayalar, yaşlılar, engelliler, çocuklar için yaşanması zor bir kente dönüştürmüştür.” Açıklamanın ardından Başkent Dayanışması üyeleri, rögar kapağının önünde kurdele keserek açılış yaptı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.