Tozlu yollarda zafer adımları!

karatas2MHP, köy yollarında dere tepe demeden çalışıyor. İl Başkanı İzgioğlu, Büyükşehir Adayı Sözlü, Karataş Adayı Süleyman Balıkçı’yla beraber Karataş’ta ikinci güne de hızlı başladılar

ADANA – Adana’da büyük bir özgüven süreci yaşayan ve başta Büyükşehir olmak üzere bütün belediye başkan adaylarını en erken açıklamak suretiyle ‘takip eden’ değil, ‘takip edilen parti’ konumuna yükselen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) köylerde de fırtına gibi esiyor.

DAVULLAR VURDU KURBANLAR KESİLDİ
Önceki gün Karataş ilçesinde Tuzla beldesi ve civar köylere yönelik yapılan ziyaretlere ikinci gün de devam edildi. MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Karataş İlçe Başkanı Yılmaz Öztürk ve MHP Karataş Belediye Başkan Adayı Süleyman Balıkçı birlikte köy yollarını adımladılar. İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu’nun da hazır bulunduğu gezilerde MHP kurmaylarının büyük moral yüklü oldukları gözlendi. Bir çok yerde davullu zurnalı karşılama törenleri yapılırken, Karataş girişinde Yemişli’de üç kurban kesildi. Halka hizmet sevdasıyla, bu yolda ortaya konan azim, kararlılık ve heyecanın zaferden emin adımlarla arşınlandığı tozlu köy yollarında vatandaşlar İzgioğlu, Sözlü ve Balıkçı’ya yoğun ilgi gösterdi. Bahçe beldesinde kalabalığın coşkusu Sözlü’yü adeta ateşledi.

EHL-İ BEYT SEVGİMİZ
Sözlü, AKP hükümetinin izlediği ayrımcılığı körükleyen fitneye dikkat çekti, “Ben de içinizden biriyim. Nereye gitsek Hz. Ali, Atatürk ve Türk Bayrağı var. Üç değer, üçü bir arada. Ehli Beyt’e yürekten inanıyor ve yürekten seviyoruz. Aman dikkat; aramıza sokulmak istenen fitneye düşmeyelim. Suriye’den kız alıp kız verdik. Akrabalık ilişkilerimiz devam ediyor. Bizi birbirimizden kimse koparamaz, koparmamalı” dedi. Sözlü, Suriye’de yaşanan insanlık dramına da değinerek “Mülteci kardeşlerimize 3 milyar dolar harcamakla övünüyorlar. Oysa o parayla iki ülke arasında devasa ulaşım ağları inşa edilebilir, böylece ticari, sinai, kültürel ilişkilerimiz daha da gelişebilir, bugün kan ve gözyaşı da olmazdı” diye konuştu.

AKP’NİN KUTU BELEDİYECİLİĞİ
Sözlü, bu günlerde ‘Hizmetin gelmesi için Hükümetin desteğini almak lazım’ diyenler olduğuna işaret ederek şunları söyledi:
“Bu millet dinlemekten bıktı ama bunlar yalan söylemekten bıkmadı. Adana’yı tarımda, sanayide, ticarette, eğitimde, gerilere düşürenler, işsizlikte rekor kırdıranlar hangi yüzle bunu söylüyor bilemiyoruz. 11 yıldır tek başına iktidardasınız, ne yaptınız Adana’ya? Büyükşehiri 5 yıl yönettiniz, son dört yıl da sizden daha gönüllü biri idare ediyor ve bu karmaşa sizin eseriniz. Seyhan’ı, Yüreğir’i, sarıçam’ı 10 yıldır idare ediyorsunuz, Ankara’da başka hükümet mi var? Onun için kutu belediyeciliğini gören bu halk artık yalanlara inanmıyor. Adanalı, kendi aklıyla alay edenlere bir daha aldanmayacak” şeklinde konuştu.

MHP TARİHİNDE BİR İLK OLACAK
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da, “Bugüne kadar ‘Bu vatan benim, bu bayrak benim’ diyen herkesi üç hilal altında toplanmaya davet ettik. Buna ilk cevabı sizden, değerli Karataş halkından aldık. Sonra bu katılımlar diğer yerlerde devam etti. Dolayısıyla bu buluşmayı burada görmekten son derece bahtiyarız” dedi. İzgioğlu, “Milliyetçi Hareket tarihinde ilk kez kendi içinden çıkan biriyle, kardeşimiz Hüseyin Sözlü ile Allah’ın izniyle Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacak. Kardeşimiz Süleyman Balıkçı ile de inşallah Karataş’ta kazanan parti olacağız. Bu heyecan, bu coşku bunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

SÜLEYMAN BALIKÇI: TEK ÇARE MHP
MHP Karataş Belediye Başkan Adayı Süleyman Balıkçı ise, “Ceyhan’da üç dönem hizmetleriyle destan yazan Başkan Sözlü’nün Büyükşehirde vereceği destekle Karataş tarihinin en büyük hizmetini alacak. Karataş-Tuzla-Bahçe, Akdeniz’in incisi olacak” şeklinde konuştu. Balıkçı, Suriye’de akan kan ve gözyaşının devam ettiğini belirterek “Bu ülkenin birliğinin teminatı olan Milliyetçi Hareket, bölgemizde yaşanan ıstırapları da durduracak yegane partidir. Onun için bir ve beraber olmalıyız. Başka çaremiz yoktur” ifadesini kullandı. Bahçe’deki konuşmalarından ardından önceki dönem CHP Bahçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Gök ve Kaymaz ailesinden Sabri Kaymaz’a MHP’ye katılmalarından ötürü üç hilal rozeti takıldı. MHP kurmayları akşam saatinden sonra Adana’ya döndü.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.