Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ‘sahte makbuz’ açıklaması

Bütçe, Strateji Geliştirme ve Araştırma eski Şube Müdürü Hasan Can hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve belediye ile ilişiği kesildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, esnaftan sahte makbuz karşılığında para topladığı iddia edilen Bütçe, Strateji Geliştirme ve Araştırma eski Şube Müdürü Hasan Can hakkında geçtiğimiz yılın Aralık ayı başında inceleme başlatılarak, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve belediye ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya çıkarılan olayla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri, söz konusu usulsüz uygulamalar yaptığı iddia edilen Hasan Can hakkında Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın talebi ve Başkan Melih Gökçek’in talimatı ile 4 Aralık 2013 tarihinde Büyükşehir Belediyesi müfettişlerince inceleme başlatıldığını söylediler. Müfettişlerin yapılan incelemeler neticesinde 25 Aralık 2013 tarihinde hemen Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, söz konusu kişi hakkında yasal işlem başlatılmasını talep ettiklerini de kaydeden yetkililer, “Ayrıca 1992 yılı Eylül ayında memuriyet hayatına başlayan Hasan Can’ın 10 Aralık 2013 tarihi itibariyle de memuriyetine son verilmiştir” dediler.