Belediye, pazarda ücretsiz bez torba dağıtıyor

Pazarda naylon poset yerine, ucretsiz bez torba dagitiliyorAntalya Konyaaltı Belediyesi, pazar yerlerinde vatandaşlara sağlıklı olan bez torbaları ücretsiz dağıtıyor.

Dünyada her yıl üretilen 500 milyar adet naylon poşetin sadece yüzde 1’nin geri dönüştürülebildiği kalan yüzde 99’nun doğada kaldığı açıklayan uzmanlar, kimyasal maddeler içeren naylon poşetlerin sadece toprağa değil içine koyulan sebze ve meyveler aracılığıyla insan sağlığına da son derece zarar verdiğini belirtiyor.

Bu kapsamda insan sağlığı için son derece zararlı naylon poşetlerin kullanımını azaltmak için Konyaaltı Belediyesi’nin, yeni bir projeye imza attığını açıklandı. Belediye, naylon poşet kullanımının azaltılması için pazar yerlerinde ücretsiz ‘bez torba’ uygulaması başlattı.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tekrar kullanılabilir bez torbaların özendirilmesi için ilk olarak kapalı semt pazarlarında ücretsiz ‘pazar torbası’ dağıtıyor. Vatandaşlardan büyük ilgi gören proje ile pazar yerlerinde naylon poşet kullanımının da önüne geçilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında vatandaşa ücretsiz 10 bin adet bez torba dağıtılması hedefleniyor.

Her gün milyonlarca naylon poşetin doğaya bırakıldığına dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Doğada dönüşüm süresi 400 ile bin yıl alan bu malzemenin, bu kadar yaygın ve sınırsız olarak kullanımı doğru değil. Bizler doğanın sahibi değil, emanetçisiyiz. Konyaaltı Belediyesi olarak çocuklarımıza yaşanabilir bir doğa bırakmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekteyiz.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.