Bolu Belediyesi kimsenin babasının çiftliği değil!

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, vatandaşların içme suyu ihtiyaçlarını karşılayan ve bugüne dek 66 kez patlayan su ana isale hattının sıfırdan yenileneceğinin sinyalini veren Ak Partili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a sert yanıt verdi: “Alaaddin Yılmaz, Belediye bütçesine dokunmadan kendi parasıyla bu boruları değiştirecekse, buyursun değiştirsin. Bolu Belediyesi kimsenin babasının çiftliği değil!”

Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Bolu Express Gazetesi’ne verdiği ve dün yayınlanan özel röportaj, Bolu gündemine damgasını vurdu. Vatandaşların içme suyu ihtiyaçlarını karşılayan ve bugüne dek 66 kez patlayan su ana isale hattındaki tüm sorumluluğun İller Bankası’nda olduğunu savunan Başkan Yılmaz, açıklamalarında, patlamalarla gündeme gelen hattın sıfırdan yenilenmesi ve Bolu’ya yeni su kaynaklarının temini için Başkent’te bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. Bakanlık görüşmelerinin ayrıntılarını ilk kez Bolu Express’e aktaran Başkan Yılmaz, ayrıca CHP Milletvekili Tanju Özcan ve ekibinin felaketlerden siyasi rant elde etme peşinde olduklarını iddia etti. Başkan Yılmaz, CHP’nin bazı muhalif kuruluşlarla birlikte hareket ederek, patlamalar üzerinden kendisine iftira atmaya kalkıştıklarını savundu. Yılmaz, eleştirilerinde hedef tahtasına koyduğu Özcan’a seslenerek, “Laf etmek, çamur ve pislik atmanın ötesinde Bolu’nun kötü anılmasına, Bolu’nun önünün tıkanmasına ve Bolu’ya ihanet içerisinde olmaktan Bolu’yu kurtar” dedi.

Yılmaz’ın bu açıklamalarına CHP cephesinden yanıt gecikmedi. CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Akpınar Mahallesi’nde sürdürdüğü seçim çalışmalarına ara vererek, yine Bolu Express Gazetesi aracılığıyla Yılmaz’a yanıt verdi.

MISIRLIOĞLU’NDAN YILMAZ’A SORU YAĞMURU

Su isale hattı konusunun 2004 yılından bu yana Bolu kamuoyu gündeminde yer aldığını belirten Mısırlıoğlu, 10 yıldır su isale hattının tartışma konusu olduğunu savundu. “Mevcut belediye başkanı ve belediye yöneticileri tarafından kamuoyunun yanlış yönlendirilmesi söz konusu” ifadelerini kullanan Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Daha önceki açıklamalarında işi teslim almadıklarını söylemişlerdi. Ama bir araştırdığımızda gördük ki 2013 yılında kesin kabulün yapıldığı ve bu hattın Bolu Belediyesi’ne devredildiğini gördük. Uzunca bir süreçtir bu Bolu halkından gizlendi. Bir kere bu yalanlar nedendir buna anlam veremiyorum. Bunun bir cevabı var mıdır, yok mudur? Yanıtını belediye başkanına soruyorum. Bu noktada yanlış bir boru tercihi yapıldığı bir gerçek. Aylardır, yıllardır tartışılıyor, hep çelik boru kullanılacakken neden CTP boru kullanıldı? Bizde bunu soruyoruz. Çelik boru şeklindeki ihale sözleşmesi neden değiştirilip CTP boru kullanıldı? Kime rant sağladılar? Kime para kazandırdın? Önce bunların yanıtını Bolu halkına ver. Halit Katırcı kim? Milletvekilimiz Tanju Özcan’da sordu, bende soruyorum. Ben sadece belediye başkan adayı olarak konuşmuyorum.”

“BOLU BELEDİYESİ KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

Mısırlıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bolu’da yaşayan bir vatandaşım. Benimde hakkım, benimde hukukum var. Diğer Bolu’da yaşayan vatandaşların olduğu gibi. Herkes hakkını hukukunu koruyacak. Kimsenin babasının çiftliği değil Bolu Belediyesi! Herkesin parasıyla hizmet edecekse, birilerine para kazandırmak için malzeme değiştirilemez. Evet, malzeme değiştirildi. Yaşananlar bir gerçek. 66 kez somut patlama olmuş. Bunun 4 tanesi Salıbeyler’de meydana gelmiş. Kılıçarslan’da olan var, Paşaköy’de olan var. Bu insanların can güvenlikleri tehlike altındayken, hala kamuoyuna neden yalan yanlış bilgiler veriliyor? Ben bunu anlayamıyorum.”

“DEĞİŞTİREMEZSİN ARKADAŞ!”

Başkan Yılmaz’ın su isale hattının sıfırdan yenileneceği yönündeki beyanına da değinen Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Alaaddin Yılmaz, Belediye bütçesine dokunmadan kendi parasıyla bu boruları değiştirecekse, buyursun değiştirsin. Bu para bizlerin parası. Bizler için sürekli, ‘Ben yapıyorum, benim yaptıklarımı yıkmaya çalışıyorlar, yaptıklarımı eleştiriyorlar’ diyordu. Evet, bende şimdi bu sorumun yanıtını istiyorum. Kimin parasıyla bu hattı yenileyecek? Bu hat döşenirken, patlamalar öncesinde aklı neredeydi? 2013 yılında hattı teslim almışsın ve hala patlamalar devam ediyor ve buna rağmen sen çıkıp boruları değiştireceğinden söz ediyorsun. Değiştiremezsin arkadaş. Bolu halkının parasıyla bunu sen nasıl yaparsın? Hibe kredi mi buldun? Bize bunları göster. İller Bankası’nı mahkemeye verdim, diyor. Nerde mahkeme? Bize ve Bolu halkına mahkeme açtığına dair somut delil göstersin. Söz uçar yazı kalır. Eğer mahkeme açtıysa, buyursun mahkeme açtığına dair bize resmi dilekçeyi bizlere ve Bolu halkına lütfen açıklasın.”

“PATLAMALARI SEÇİM MALZEMESİ OLARAK KULLANMIYORUZ”

Başkan Yılmaz’ın CHP’li siyasiler tarafından patlamaların siyasi malzeme haline getirildiği yönündeki söylemlerine de karşılık veren Mısırlıoğlu, “Biz siyasi malzeme haline getirmiyoruz. Biz Bolu’daki tüm mahallelerimize gidiyoruz. Ama biz seçim çalışmaları kapsamında gitmiştik. Biz daha kapılarını çalmadan, Mehtap Hanım ne olur bunlardan bizi kurtarın! Biz çok büyük bir hata yapmışız. Biz mevcut belediye başkanına güvenmekle çok büyük bir hata yapmışız.’ diyenler, orada yaşayan vatandaşlarımız. Vatandaşlarımız tedirgin. ‘Ben baba ocağımı terk etmek zorunda kalacağım. Çünkü can güvenliğimiz tehlikede’ diyor. Biz bunu seçim malzemesi olarak kullanmıyoruz. Doğru hizmet etsin, bizler alkışlayalım. Ama yanlış işler yapıyorsa, kusura bakmasın, bizler eleştireceğiz” diye konuştu.

“KENDİSİNİ FARKLI STATÜDE, FARKLI NOKTADA DEĞERLENDİRMESİN”

Açıklamalarının devamında, Bolu kamuoyuna çağrıda bulunan Mısırlıoğlu, “Şunu da samimiyetle söylüyorum. Ben Bolu Belediye Başkanlığı’na talibim. Allah nasip eder de, 30 Mart’ta bizler o koltuğa oturursak bizler ve sizler, yanlış yaparsak lütfen bizleri eleştirin. Biz eleştiriye açık siyasetçileriz. Ama iyi yapıyorsak da lütfen takdir edin. Bizler eleştiriye de açığız, takdir edilmeyi de bekleriz. Ama her şey Bolu için diyoruz” şeklinde konuştu.

Mısırlıoğlu, Başkan Yılmaz’a göndermelerde bulunduğu şu sözlerle açıklamalarını noktaladı: “Bolu demek, Alaaddin Yılmaz demek. Ne demek efendim? Bolu’da bir tek Alaaddin Yılmaz mı yapıyor? Bolu’da herkes yaşıyor. Bolu her şeyin üstündedir. Bolu’da yaşayan halkımız her şeye layıktır. O nedenle de kendisini böyle farklı statüde farklı noktada değerlendirmesin. Bolu halkına ayıp oluyor her şeyden önce.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.