‘Parsel parsel satmaya’ ilk dava

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için “parsel parsel sattı” açıklaması üzerine savcılık ilk davayı açtı.

Ancak davanın muhatabı Arınç ya da Gökçek olmadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ilk davayı, aynı olay ilgili olarak savcılığın harekete geçmesi için çabalayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş’a açtı.
Seçimlerden önce Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç’ın “parsel parsel sattı” ifadesini kullandı. Söz konusu şikayetler üzerine savcılık bir soruşturma dosyası açtı. Ancak aradan geçen süreye rağmen soruşturma dosyasında herhangi bir ilerleme sağlanmadı.
Buna karşılık savcılık, Gökçek’in yaptığı suç duyurusu üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş’a dava açtı. Hazırlanan iddianamede Karakuş’un, hakaret suçundan cezalandırılması talep edildi. İddianamede Gökçek müşteki sıfatıyla yer aldı.

TUZ KOKMUŞTUR

Hakkında dava açılması üzerine açıklama yapan Karakuş, “Gökçek, hakaret davası açacaksa Bülent Arınç’a açması gerekir” diyerek şunları söyledi:

“İddianame toplum yararına mücadele eden Mimarlar Odası ve TMMOB’a bağlı odalara tehdit niteliğindedir. Bu ülkede yargı kararlarına uymayanlar, uygulamayanlar dokunulmazlık zırhı ile yargı önüne çıkartılmayacak; bu ülkenin bir karış toprağını, ormanını, suyunu, Atatürk Orman Çiftliği’ni savunanlara, koruyanlara dava açılacak. Tuzun koktuğu yer işte burasıdır.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.