Büyükşehir Belediyesi Müziğin Çıtasını Yükseltiyor

buyuksehir-belediyesi-muzigin-citasini-yukseltiyorAdana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuvarı bünyesinde polifonik (çok sesli) koro kuruluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Türk ve Anadolu müziğinin melodileriyle evrensel müziği buluşturup, kentin kültür sanat çıtasını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde kurulan polifonik koro, ilk konserini mayıs ayında gerçekleştirecek. Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuarı’nca oluşturulan koroda 1 şef, 26 korist, 1 piyano öğretmeni bulunuyor. Çok sayıda sanat müziği ve halk müziği korosu bulunan Adana’da, polifonik bir koronun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulması, sanat camiasında sevinç yarattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın sanat altyapısı çok güçlü bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Kentimizdeki sanatsal faaliyetlerin zenginleşmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz ve bunu artırarak devam ettireceğiz. Belediyemiz konservatuvarı bünyesinde oluşturulan polifonik koronun uzun soluklu bir sanatsal yapı olacağına inanıyorum. Polifonik koro, Türk müziğinin motifleriyle, evrensel müziğin güzelliğini birleştirip sanatsal şölenlere imza atacak. Adanamızın sanat çıtası böylece daha yukarı çıkacak” dedi.

Bir şan eserinin çok sesli icra edilmesiyle en az 3 sesle sanatseverlerin karşısına çıkan polifonik koroda bas, tenor, alto ve soprano sesler ayrı ayrı partileri aynı anda ve çeşitli varyasyonlarla tınlatırlar. Zaman zaman bunlara mezzo soprano sesler de eklenir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.