Osmaniye Belediyesi’nden “hoş Geldin Bebek” Projesi

Osmaniye Belediyesi, ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında Osmaniye’de dünyaya gelen bebeklere ilk zıbınlarını, hemşehrilik beratı ve çeşitli hediyeler veriyor.

Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında belediye tarafından oluşturulan özel bir ekip, İl Sağlık Müdürlüğü ve şehirdeki hastanelerden alınan kayıtlara göre dünyaya yeni gelen bebeklere ilk hediyelerini ve hemşehrilik beratlarını veriyor. Projenin belediyenin daha önce hayata geçirdiği Alo Doğum Hattı Servisi ile birlikte koordineli olarak yürütüleceği kaydedildi.

Proje kapsamında, ilk bebek ziyaretini gerçekleştiren Belediye Başkanı Kadir Kara, Baş Mahalle’de oturan Selda ve Osman Çam ailesini ziyaret ederek, dünyaya yeni gelen Esra bebeğe ilk hediyelerini ve hemşehrilik beratını verdi. Ziyarette konuşma yapan Kadir Kara, yerel yönetimlerin doğumdan ölüme kadar her alanda belde sakinlerinin yanında ve yakınında olması gerektiğine inandıkları için daha önce kamuoyu ile paylaştıkları projenin hayata geçirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kara, “2010 yılında hayata geçirdiğimiz, hamile bayanlarımıza servis hizmeti sağlayan Alo Doğum Hattı ile koordine ettiğimiz Hoş Geldin Bebek Projemizi, Baş Mahalle’de Çam ailesinin yeni ferdi, dünya tatlısı Esra bebek ile başlattık. Maşallah demeden kendimi alamıyorum. Allah nazarlardan saklasın. Bebeklerimiz bizim yeni hemşehrilerimiz. Biz de yeni doğan bebeklerimize ve ailelerine hayırlı olsun temennileri ile ziyaretlerimize başladık. Bebeklerimize belediyemizce hazırlanan hemşehrilik beratının yanı sıra zıbın seti hediye ediyoruz. Esra bebeğimize hoş geldin diyor, kendisine aile saadeti içerisinde analı babalı, sağlık ve mutluluk dolu uzun bir ömür diliyoruz. Zamanım elverdikçe proje kapsamında ziyaretlere bizzat katılacağım” dedi.

Başkan Kara, konuşmasının ardından Esra bebeğe hemşehrilik beratı ve zıbın seti hediye etti. Çam ailesi de ziyaret dolayısıyla Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür ettiler. Başkan Kadir Kara, daha sonra Esenevler Mahallesi’nde Aysun ve Ramazan Aktaş’ın bebekleri Muhammet Ali ve Rahime Hatun Mahallesi’nde Hatun Kaplan’ın bebeği Elif’i ziyaret ederek hemşehrilik beratı ve zıbın setlerini hediye etti. Her iki bebeğe de Yüce Allah’tan hayırlı bir ömür diledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.