CHP’li Sözen: Manavgat’ın 78 köyüne hizmet vermeye devam edeceğiz

CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 30 Mart’ta sandıkta ikinci defa yetki almaları halinde 78 köy ve 9 beldeye hizmet götüreceklerini söyledi. Manavgat’ın köylerine bir yıldır hizmet götürdüklerini belirten Sözen, Büyükşehir Yasası ile birlikte turizm şehrinin 78 köy ve 9 beldesiyle birlikte ‘büyük bir aile’ olacağını kaydetti.

Başkan Sözen, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında İlçe Başkanı Ahmet Öztürk ve CHP Seçim Komisyonu Başkanı Asım Bozkurt ile birlikte seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sözen, eşi Hatice Sözen’le birlikte Karakaya, Odaönü, Yalçıdibi ve Boztepe köylerini ziyaret ederek, 30 Mart’ta ikinci defa seçilmesi halinde yapacağı hizmetlerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Sözen, “Köylerimize bir yıldır hizmet götürüyoruz ve hizmete devam etmek istiyorum. Beni bir evladınız, kardeşiniz, bir çocuğunuz olarak kabul edip yetki verirseniz, sizlere olan borcumu ödemek daha çok hizmet getirmek istiyorum. Bayramda, seyranda atalarımın mezarlarına geldiğimde mahcup olmayacak kadar çalışacağımdan şüpheniz olmasın. Buraya siyaset yapmaya değil gönlümüzden geçtiği gibi sohbet etme anlamında geldik. Seçimin ertesi sabahı Büyükşehir Yasası uygulamasına uyanacağız. Bu uygulamadan haberiniz olmadığını biliyoruz. Bu yasa, köylülerimize ciddi anlamda zorluklar yaşatacak. Yasa çıkarılırken köylülerimize, sizlere sorulmadı. Biz de hazırlıksızdık. Ama bu konuda geniş çalışmalar yaptık.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI KÖYLÜLERİ ZORLAYACAK”

Büyükşehir Yasası’nın köylüleri zorlayacağını anlatan Sözen, yasanın köylüleri ilgilendiren yönlerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. İktidarın, yasayı halka danışmadan çıkardığını ve 30 Mart sonrası halkın farklı bir durumla karşılaşabileceğini aktaran Sözen, şöyle devam etti: “Bu yasayı çıkaran kurumlar gelip köydeki amcama, dedeme sormak zorundaydı. Ama sormadılar. 30 martta hepimiz yepyeni farklı bir döneme uyanacağız. Bu yasayla merkezdeki mahallemin imar mevzuatı neyse köylerimizdeki vatandaşlarımız da mecbur hale gelecek. Manavgat’ta bina yaparken köy tüzel kişiliğine giderek izin alıp inşaat yapıyordunuz. Ama bu yasa ile Manavgat Belediyesi’nden ruhsat alacaksınız. Ruhsat alırken, merkezdeki vergi uygulamasına tabi hale geleceksiniz. İnanın yaşamınız zorlanacak.”

Geleneksel örf ve adetlerine göre yaşam şeklini sürdüren köylülerin bu yasa ile zorlanacağını anlatan Sözen, yasa üzerinde çalışma yaptıklarını ve hazırlıklı olduklarını kaydetti. Köylü vatandaşım, örfüyle adediyle alışık olduğu tarzda yaşam sürdüğünü hatırlatan Sözen, “Parası varsa evini sıvıyor. İnşaatını yapıyor, evinin önüne terasını çıkıyor. Traktörüne garajını yapıyor. Yeni yasa buna izin vermeyecek. Vergi öde diyecek. Türkiye olarak bu yasanın işleyişine hazır değiliz. Heyecanımızla, birikimimizle, kazandığımız tecrübe ile ben 78 köyüme hizmet ederim diyorum. Köye hizmet götürme birlikleri, il özel idareler kalkmış olsa bile biz Manavgat Belediyesi olarak bu gücümüzle kendimize olan güvenimizle, deneyimimizle geçiş sürecini yarasız beresiz en iyi biz atlatırız diyoruz.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.