CHP Milletvekili Çıray: İzmir’de kirli seçim oyunları oynanıyor

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray, Çiğli İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü’nün görevden alınması hakkındaki iddialarla ilgili sonu önergesi verdi. Önergede, “İzmir’de seçim almanın imkânsızlığını gören AKP iktidarı, kendi meşruiyetini kaybettiği yetmiyormuş gibi seçimlerin meşruiyetini de tartışmalı hale getirecek bir tutum içine girme izlenimi vermektedir.” dedi.

SEÇSİS sistemini uygulamaya sokanların yargı önüne çıkacağını iddia eden Milletvekili Çıray, daha önce bir kanunla seçmen kütüklerinin Yüksek Seçim Kurulu’nun uhdesinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün uhdesine alınmasının sakıncaları hakkında açıklama yaptığını söyledi. Öne sürdüğü sakıncaların ortaya çıkmaya başladığını ve İzmir’de AK Parti’nin devlet imkânlarını kullanarak çok nüfuslu ilçelerden seçim sonuçlarının etkilenebileceği çevre ilçelere seçmen kaydırma çabalarına girdiğini savundu. Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları yöneltti: “Bugüne kadar Karşıyaka, Çiğli, Narlıdere ve Konak gibi büyük ilçelerden Bayındır, Kiraz, Aliağa gibi gibi ilçelere seçmen nakli olmuş mudur? Olmuşsa bu seçmenlerin sayısı, ilçelere göre ne kadardır? Çiğli Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü, hangi gerekçelerle görevinden alınmıştır? Görevden alınma nedeni, iddia edilen seçmen nakillerine karşı direnmiş olması mıdır?”