Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel: Üretken belediyecilik anlayışımızla Alanya’mız için çalışıyoruz

Alanya’nın her noktasında hem üstyapı ve hem de altyapı yatırımlarının yoğun şekilde sürdüğünü kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “üretken belediyecilik anlayışımızla vatandaşımızın mutluluğu ve memnuniyetini arttırmak için 7/24 sahadayız ve çalışıyoruz” dedi.

Şehrin dört bir yanında asfalt ve ulaşımla ilgili çalışmalar sürerken, merkez ve mahallelerde ise büyük yatırımlar da hızla ilerliyor. Kreş ve Gündüz Bakımevi, Eğitim Akademisi, Belediye Hizmet Binası ve Macera Parkı’nda sona yaklaşıldığını kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Konaklı Kültür Merkezi, Yemek Müzesi, Bedesten, Sedre Av Köşkü, Muhtar Evleri gibi birçok yatırımımızı tamamladık.

Pandemi dolayısı ile açılışını yapamadığımız eserlerimizi halkımızla buluşturmak için gün sayıyoruz” ifadelerini kullandı.

KALİTELİ VE EKONOMİK ÜRETİMLE HIZLI HİZMET

Alanya Belediyesi ‘üretken belediyecilik’ anlayışıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tüm mahallelerde asfalt ve yol çalışmaları seferberliği sürüyor.

Bu kapsamda 2018 yılında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya’ya kazandırdığı ve saatte 90 metreküp beton üretme kapasitesine sahip Mobil Beton Santrali, 11 personel, 6 transmikser, 1 beton pompası ile kurulduğu günden beri şehrin dört bir yanına hizmet ediyor.

Ayrıca Beton Santrali ile koordineli çalışan asfaltın ham maddesinin üretildiği maden kalker ocağı ve asfalt plenti ile bir yandan kaliteli ve ekonomik üretim sağlanıyor, diğer taraftan ise hızlı bir şekilde hizmet üretiliyor.

ŞANTİYELER 7/24 HİZMET VERİYOR

Alanya Belediyesi, merkez, doğu, batı ve yaylalarda kurduğu şantiyelerle kent genelinde 7/24 hizmet vermeye devam ediyor. Merkez, Demirtaş, Mahmutlar, Avsallar, Payallar, Gökbel, Sarımut ve Söbüçimen Yaylası’nda kurulan şantiyeler 24 saat vatandaşın hizmetinde görev yapıyor. En ücra köşelere dahi ulaşan ekipler, vatandaşların her türlü sorununu gidermek için gece gündüz demeden çalışıyor.

HALKIMIZA HİZMETE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ

Üretken belediyecilik anlayışıyla kentin her noktasını bir nakış gibi işlediklerini belirten Belediye Başkanı Yücel, “8 şantiyemiz ve 550’yi aşkın aracımızla bölgenin en güçlü belediyelerinden biriyiz. Vatandaşımızın mutluluğu, huzuru ve refahı için altyapıdan üstyapıya, spordan sosyal ve kültürel hizmetlere kadar bütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımıza hizmete gönülden bağlıyız. Vatandaşımızın mutluluğu ve memnuniyetini arttırmak için 7/24 sahadayız ve çalışıyoruz.” dedi.

ALANYA BELEDİYESİ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ HIZLA YÜKSELİYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği Alanya Belediyesi Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor.

1 Nisan 2021 tarihinde temeli atılan kreşin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yücel, “Bölgemizin en kapsamlı çocuk kreşi olacak, yıl sonu hizmete girecek” dedi.

Üretken belediyecilik anlayışı ile kente birçok eser kazandırdıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kentin ve bölgenin sorunlarını doğru analiz ederek, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda çözüm odaklı projeler üretiyor.

Belediye Başkanı Yücel’in 82 projesi arasında yer alan ve Oba Mahallesi’nde temelini attığı Alanya Belediyesi Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi projesinin inşaatı hızla devam ediyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla eğitim ve sağlık alanında yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bir eğitim yuvası olan Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi’mizin de kaba inşattı neredeyse bitti. Hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. 16 derslik, oyun salonları, uyku odaları, yemekhanesi, kütüphanesi, sinema salonu olan 200 çocuk kapasiteli tesisimiz kısa sürede hizmete girecek. Bölgemizin en kapsamlı çocuk kreşi olmaya aday bir yapı olacak. Bu yıl sonuna kadar projemizi hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi.

750 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ EĞİTİM AKADEMİSİ YIL SONUNDA HAZIR

Eğitime verdiği büyük desteklerle öne çıkan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, önemli bir bilgilendirmede bulundu. Yapımı son sürat devam eden 750 öğrenci kapasiteli Eğitim Akademisi’nin şantiye sahasında incelemelerde bulunan Başkan Yücel, ‘’2021-2022 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Güllerpınarı Mahallesi’nde inşaatı devam eden 750 öğrenci kapasiteli Eğitim Akademisi’nin şantiye sahasında incelemelerde bulundu. Projenin hızla ilerlediğini belirten Başkan Yücel, konuyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Başkan Yücel “2021-2022 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek” dedi. Alanya Belediyesi alt ve üstyapı çalışmalarından, sosyal ve kültür hizmetlerine, eğitimden sağlığa her alanda yatırımlarını sürdürüyor. Eğitime öncelik veren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, 21 Eylül 2020 tarihinde Güllerpınarı Mahallesi’nde temelini attığı Alanya Belediyesi Eğitim Akademisi binasının inşaatı hızla devam ediyor.

‘AYNI ANDA 750 ÖĞRENCİYE HİZMET VEREBİLECEK’

“Burayı en kısa sürede tamamlamak öncelikli hedefimiz” diyen Başkan Yücel, “Bu eğitim akademimiz 20 dersliği, 6 sanat atölyesi, konferans salonları, kütüphaneleri ve halk eğitim destekli bütün kurs projelerinde kullanılabilecek alanları var. Eğitim öğretim için oldukça önemli bir proje. Burası aynı anda 750 öğrencimize hizmet verebilecek bir eğitim yuvası.” dedi.

9 AYDA KABA İNŞAAT BİTTİ, İÇ AKSAM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Şu andaki sürecin hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Başkan Yücel, “9 ay gibi bir sürede temel attık ve kaba inşaatı tamamladık. İnşaatımızdaki çalışmalar da hızlı bir şekilde ilerliyor. Çalışmaları bir an önce bitirip Eğitim Akademimizi sağlıklı bir şekilde kullanıma açmak istiyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza burada hizmet vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

BİR TARİH DAHA AYAĞA KALKIYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, göreve geldiği günden bu yana âdeta yok olma noktasına gelen tarihi ve kültürel varlıkları bir bir ayağa kaldırmaya devam ediyor. Restorasyonu devam eden ve artık tamamlanma noktasına gelen ‘Oba Medresesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yücel, “Alanya’mıza değer katacak Oba Medresesi’nin son aşamasına geldik. Burayı aslına, özüne uygun restore ediyoruz. Aslına uygun olarak da bir eğitim yuvası olarak halkımızın kullanımına sunacağız” ifadelerini kullandı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya sınırları içerisindeki kültür varlıklarının korunması ve yeniden canlandırılması adına projeler üretmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 14. yüzyıla ait Oba Medresesi yeniden ayağa kalkıyor. Şehrin her noktasında çok yönlü çalışma başlatan Başkan Yücel, geleneksel Alanya evlerinden, tarihi kiliselere, Sedre Av Köşkü’nden Kaledeki Bedesten Çarşısı’na ve Oba Medresesi’ne varıncaya kadar pek çok kültürel mirasın restorasyonu için çalışmalar yürütüyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Anadolu tarihine sahip çıkmaya devam ediyor. Restorasyonu devam eden Oba Medresesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel, “Alanya’mıza değer katacak Oba Medresesi’nin son aşamasına geldik. Aslına uygun olarak da bir eğitim yuvası olarak halkımızın kullanımına sunacağız” diyerek müjdeyi verdi.

Alanya Belediyesi, ilçedeki kültür varlıklarının korunması için yapılan çalışmalar kapsamında, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan Oba Medresesi’ni, Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclisi’nin 06.02.2017 tarih ve 93 sayılı kararı ile restorasyon karşılığında 29 yıl süre ile kiraladı.

OBA Medresesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya’mızın tarihi ve kültürel eserlerini hayata geçirebilmek adına bir bir tüm bölgedeki tarihi noktaları restore etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Alanya’ya değer katan, Beylikler Dönemi’ne ait Oba Medresemizin Vakıflar Genel Müdürlüğünden tahsisini aldık ve restorasyonu için projelerimizi onaylatıp çalışmalara başladık. Burayı aslına, özüne uygun projelendirdik ve bundan sonraki hedefimiz de yine aslına uygun şekilde kullanımını sağlamak. Hem bu değerleri korumuş, yaşatmış olacağız hem gençlerimize, çocuklarımıza tarihimizi öğretmiş olacağız hem de burayı yıl sonuna kadar tamamlayarak bir eğitim yuvası olarak halkımızın kullanımına sunacağız.” dedi.

ALANYA MUTFAĞI DÜNYAYA TANITILACAK

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Alanya’da, 333 bin olan nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan yerleşik yabancılar, kentin önemli bir parçası oldu. Alanya Belediyesi bünyesinde kurulan Alanya Yabancılar Meclisine sahip olan yerleşik yabancılar, yerli halkla iç içe yaşıyor. Sadece deniz, kum, güneş ve tarihiyle değil yöresel yemekleriyle de yabancılara farklı lezzetler sunulan kentte Alanya Belediyesi, yangın sonrası kullanılamaz hâle gelen Alanya Kalesi içindeki tarihi evi, Antalya Valiliğinin de katkılarıyla tahsis ederek restorasyon çalışmasının ardından yemek müzesine çevirdi. Hem yerli hem de yabancı tatilcilere yörenin lezzetlerinin tanıtılacağı müzede, bal mumundan yapılmış yerel kıyafetli kadın heykelleri, kurulan yer sofrasında yer alıyor. Yöre mutfağında kullanılan araç ve gereçlerin de sergilendiği müzeyi gezmek isteyenler aynı zamanda yöresel tatların da lezzetine bakabilecek.

Alanya Kalesi’ndeki tarihi evi yemek müzesine çeviren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, çok sayıda eserin restorasyonunu tamamlayarak hizmete sunduklarını söyledi. Mutfak müzesinin de bu eserlerden biri olduğunu anlatan Yücel, kentin yemek kültürünü tanıtmanın ve geleceğe aktarmanın önemli olduğunu dile getirdi. Yücel, kendilerine atalarından bırakılan kültürel varlıkları korumak ve yaşatmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Müzenin kafe ve restoran olarak da hizmet vereceğine değinen Yücel, hem burada Alanya’nın tanıtımının olacağını, hem de kültürel değerlerin yaşatılacağını ifade etti. Alanya Belediyesi olarak mutfaklarının ne kadar zengin olduğunu göstermek istediklerini vurgulayan Yücel, şöyle konuştu: “Alanya çöreği, çiğirdik, oklava çekmesi, külük, öksüz helvası, badem kahvesi gibi yöresel tatlılar ile gülüklü çorba, laba dolması, ülübü piyazı, göleviz gibi onlarca lezzetler misafirlerimize sunulabilecek.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.