ENGELLİLERE MEKİKLİ DOKUMA KURSU

Erdemli Belediyesinin Sosyal Belediyecilik Projesi kapsamında açtığı Meslek Edindirme kursları zincirine yeni bir halka daha eklendi.
Halk Eğitim Merkezi ile Erdemli belediyesinin birlikte açtığı ve her yıl yüzlerce kişinin eğitim aldığı Meslek Edindirme kursları kapsamında Mekikli Dokuma branşında da eğitim verilmeye başlandı.
Milli Eğitim Müdürlüğünce Erdemli Lisesi Konferans salonunda tahsis edilen derslikte eğitime başlayan Mekikli Dokuma Kursunda 11 ortopedik engelli eğitim alıyor.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, eğitime başlaması nedeniyle kurs merkezine giderek, kursiyerlere hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyarette kursiyerlere başarılar dileyen Başkan Mükerrem Tollu, amaçlarının Erdemliyi her alanda kalkındırmak olduğunu belirterek, eğitim alanında da, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra diğer kurumlarla da işbirliği yaparak 4 yıldır eğitim alanında birçok hizmete imza attıklarını açıkladı.
Eğitimin kalkınmada en önemli adım olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Tollu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü.” Erdemli ilçemiz, eğitim konusunda Türkiye’de en başarılı ilçe başarısını elde etmiş ve başarısını ispatlamıştır. Bu gurur verici bir tablodur. Emeği geçen tüm eğiticilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Mesleki anlamda da belediye olarak sorumluluk bilinciyle çalışarak geleceğimizi düşünüp planlamamızı yapıyor ve projelerimizi ona göre gerçekleştiriyoruz. Açtığımız ve Halk Eğitim Merkezi destekli meslek edindirme kurslarımız bu alanda büyük bir görevi yerine getirmektedir. Kurslarımızda başarılı bir eğitim sürecinden geçen kursiyerlerimiz kendilerinin yanı sıra Erdemli açısından da ciddi bir kazanımdır. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitimle hem üretiyorlar, hem de kazanıyorlar. Böylece hem kalkınıyorlar, hem de ilçemizi kalkındırıyorlar. Bazı kurslarımızda üretilen özellikle el emeği ve hediyelik ürünler yurt dışında bile değerlendirilmektedir. Çünkü bunlar üretime ve kalkınmaya yönelik çalışmalardır. Büyük mutluluk duyuyoruz.”
Erdemli Engeliler Derneği başkanı Mehmet Cingey’ de yaptığı açıklamada Başkan Mükerrem Tollu’ ya yaptığı çalışmalardan ve özellikle engellilere verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, engelliler olarak ilçe kalkınmasında iddialı ve pay sahibi olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaret sırasında kursiyerler Başkan Tollu’ ya dokunmuş Türk Bayrağı motifli yastık hediye ettiler.
Erdemli Engelliler Derneğince temin edilen ortopedik engellilerin dokuma eğitimi aldıkları kursun iç donanımı ile dokuma tezgâhları başta olmak üzere diğer giderlerinin belediye tarafından karşılandığı, eğiticinin ise Halk Eğitim Merkezince sağlandığı bildirildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.