Çankırı’yı ortak akıl yönetiyor

Göreve geldiği günden bu yana “ortak akıl” ilkesini hayata geçiren Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, ilgililer ile istişare ederek istek ve önerilerini dinlediği vatandaşların istediği projelerin hayata geçirilmesi için gerekli adımları atıyor.

Yaklaşık dört aydır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Esen’in önemli çalışmalarından başlıklar ise şöyle:

Çankırı Belediyesi’ne T.C. geldi

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in ilk icraatı Belediye Sarayı yazısının yerine“ T.C. Çankırı Belediyesi” tabelasını asmak oldu. Başkan Esen, Çankırı Belediyesi’nin şehrin en önemli hizmet noktası olarak algılanmasını istediklerini kaydetti.

Esen’den Dikkat Çeken Tasarruf Tedbirleri

Belediye bünyesinde yerini bulamamış, belediyeye külfet olmuş işlerden acilen uzaklaşarak tasarruf tedbirleri alan Başkan Esen, bu kapsamda birim müdürlüklerinde kullanılmak üzere kiralanan araçların ihalelerini iptal etti. 

Araçların teslimi gerçekleştirilerek makam araçları da oluşturulan havuz sistemine devredildi. Bu sayede 3 aylık süreçte sağlanan akaryakıt tasarrufu % 10’u buldu. Ayrıca kurum hatlarında da yeni bir düzenleme yapılarak bazı personellerde bulunan kurum hatları da iptal edildi.

KUZKA’dan Çankırı Turizmine Yaklaşık 6 Milyonluk Hibe

Çankırı Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün “KUZKA 2019 Yılı Turizm Altyapısını Geliştirme Programı” kapsamında başvuruda bulunarak hibe almaya hak kazandığı projelerin imza töreni gerçekleşti. Protokol kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), her iki proje için yaklaşık 6 milyon TL hibe desteği sağlayacak. Projeler 24 ay içerisinde tamamlanacak.

Çankırı’da 2. Etap TOKİ Konutlarında Anahtar Teslimi

Bölgede altyapı problemini kısa zamanda çözen Çankırı Belediyesi, Çankırı Merkez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. etapta bulunan 414 konutun anahtarlarının hak sahiplerine dağıtımına başladı. Yapılan program dâhilinde hak sahiplerine anahtar tesliminin 9 Ağustos 2019 Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Başkan Esen Yeraltı Tuz Şehri İçin Düğmeye Bastı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Yeraltı Tuz Şehri Projesi’ni hayata geçirmek için Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) başta olmak üzere ortak akıl ve ortak karar ile istişare toplantılarına devam ediyor. Belediye, Yeraltı Tuz Şehri projesinin yapım aşaması tamamlanıncaya kadar ziyaretçilerin tuvalet, lavabo, mescit, danışma, kafeterya ve otopark ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile geçici eylem planını harekete geçirecek.

TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesine Devam

Belediye ile TCDD arasında imzalanan protokol kapsamında yapımı devam eden TCDD Parkı ve Açık Hava Müzesi, 48 bin metrekarelik park alanı ile özellikle bölge sakinlerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek önemli bir projeyi kapsıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.