Kütahya Belediyesi’nin toplam borcu 628 milyon lira

Kütahya Belediye Meclisi 1.Dönem 1.Olağanüstü toplantısı 3 gündem maddesinden oluşuyor. Pazartesi günü yenikutahya.com’a açıklama yapan Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr.Alim Işık, resmi olarak belediyenin tüm borcunu açıklayacaklarını söylemişti.

Toplantının kamuoyunu yakından ilgilendiren bölümü 1. madde olarak planlanmış. Belediye Meclisinin 10 Nisan 2019’da aldığı kararla, belediyenin taşınır ve taşınmaz mal varlıklarının, mali yapısını ve personel durumunu tespit etmek amacıyla kurulan Belediye Varlıkları Tespit Komisyonu raporunun müzakeresi ile toplantı başladı.

Toplantının ilk gündem maddesi görüşülmeye başlandı. Başkan Alim Işık, “Bu raporun hazırlanmasında görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca raporun hazırlanması sırasında görevini yerine getiren tüm çalışanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Belediye’nin mevcut nakit varlıklar toplamının 3 Milyon 188 bin lira olduğu açıklandı.

Parmakören 1453 Konutları ve Belediye Binası değerleri maliyet değeri üzerinden gösterildi. 1453 Konutları 1416 Konut 37 adet işyerinden oluşmakta. 216 milyon 411 bin 496 TL ödeme yapılmış. Gelecekte kalan ödeme 80 milyon, gelecekte oluşacak fiyat farkı bedeli 53 milyon 702 bin TL., İller Bankası ve diğer banka kredi faizleri 94 milyon 577 bin 820 TL. 445 milyon 150 bin 248 TL toplam maliyet.

Belediye hizmet binası için bugüne kadar 68 milyon 235 bin 900 TL ödendi. 102 milyon TL’ye mal oldu.

Kredi borcu yıllık ödeme rakamı 100 milyon TL.

Cari borçlar 44 milyon TL.

Kütahya Belediyesinin her türlü toplam borç yükünün 628 milyon TL’nin üzerinde olduğu ortaya çıktı.