Murat Ilıkan’dan ASKİ’nin ‘kademeli tarife’ uygulamasına tepki

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Murat Ilıkan ASKİ’nin ‘kademeli tarife’ adı altında suya zam hazırlığı yapmasına tepki gösterirken “Su fiyatlarında artış yapılarak vatandaşa bedel ödetilmeye çalışılıyor” dedi.

31 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından göreve gelen CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçimden önce verdiği “ücretsiz servis imkanı, suya indirim” gibi vaatleri unuttu.

CHP’Lİ YAVAŞ GÖZÜNÜ MUSLUKLARA DİKTİ

Başkentte ulaşıma zam yapan CHP’li Mansur Yavaş şimdi de gözünü musluklara dikti.
Seçim vaatlerini sıralarken kesin bir dille su zammı yapılmayacağını söyleyen hatta tam tersi indirim vaat eden CHP’li Mansur Yavaş’ın başkanlığını yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesi, su ücretlerinde ‘kademeli tarife’ uygulaması adı altında su ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor.

MHP RET VERECEK

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grupbaşkanvekili Murat Ilıkan ASKİ’nin ‘kademeli tarife’ adı altında suya zam hazırlığı yapmasına tepki gösterdi ve mecliste yapılacak oylamada ret verecekleri açıkladı.
Murat Ilıkan şu ifadeleri kullandı;

‘BEDEL ÖDETİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

“Kademeli sisteme geçmek fiyat artışı yapmak, suya zam yapmak demektir. Kamu kaynaklarını doğru kullanıp, kurumu doğru yönetmek yerine her zararın maliyetim vatandaşın sırtına yüklemek nasıl bir anlayıştır. Zaten zorluklarla ayakta durabilen Ankaralıya önce toplu taşımada yapılan artışla bir maliyet yüklendi. Şimdi de su fiyatlarında artış yapılarak bir bedel ödetilmeye çalışılıyor.”

-AİLELER MAĞDURİYETLER YAŞAYACAK

“4 kişilik bir ailenin bugün ödediği fatura ile zamdan sonra ödeyeceği fatura arasında yüksek bir artış olacak. 2 kişilik bir aile de aynı mağduriyeti fazlasıyla yaşayacak. Biz buna ret vereceğiz. Ankaralıyı zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yok”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.