Günaydın: Halka saygı duyun

Halka saygi duyunCHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, küfürcü valiye tepki gösterdi ‘Halka saygı duyun’

CHP Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, protestocu bir vatandaşa ‘gavat’ diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a “kamu görevlisinin en temel görevi halka saygı duymak ve hizmet etmektir” sözleriyle tepki gösterdi.

Mezitli Belediyesi, ilçede yaşayan ve vatani görevini yaparken şehit olan asker ve polisler için ilçe mezarlığının bir bölümünü şehitliğe çevirirken, mezarlığın karşısında bulunan alana bir de Şehitler Parkı yaptı. Parkta Mezitli’de yaşayan ve görevi başında şehit olan 29 asker ve polis için yaptırılan sembolik mezarlar bulunuyor ayrıca parkın ortasında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel tarafından yapılan bir de anıt bulunuyor.

Mezitli Belediyesi’nin yaptırdığı Şehitler Parkı ile Seymenli Mahallesi’nde yaptırdığı parkın açılışı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günay’m da katılımıyla yapıldı. Açılış törenine ayrıca Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, şehit aileleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda Mezitli’de böyle bir parka ihtiyaç olduğuna karar verdiklerini ve hayata geçirdiklerini söyledi. Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise “Ülkemizin birlik ve beraberliği için kanları toprağa düşmüş şehitlerimizi için yapılan parktan dolayı başta Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kendilerinin yapması gereken Şehitliği Mezitli Belediyesi’nin yaptığını belirtti ve belediye kadrolarına teşekkür etti.

Konuşmasına “Polis ve askerlik görevini yaparken şehit olan kardeşlerimiz burada yeniden birlikteler” diyerek başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, şehitlerin şöyle bir mesaj verdiğini söyledi: “Biz Türkiye’nin 4 bir tarafından geldik. Bu ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için şehit düştük. Biz biriz. Bizi ayırmaya çalışmayın. Biz kardeşiz. Anadolu topraklarında kardeşliği, birliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü savunmak için biz üzerimize düşeni yaptık şimdi sıra sizde.” Konuşmasında şehit ailelerine de seslenen Günaydın, “Şuna inanının, onlar artık sadece sizin evlatlarınız değil. Artık onlar, bu milletin tamamının evlatlarıdır. Ve onlar koyun koyuna yatarken, onların anısını beraber yaşatmakta hepimizin ortak görevi olacaktır. Artık Türkiye’de yeni evlatlarımızın toprağa düşmesini engelleyecek bir kardeşlik ortamını kurmak, hepimizin ortak görevidir” dedi.

Adana Valisi Avni Coş’un 10 Kasım törenlerinde bir vatandaşa karşı kullandığı sözleri de değerlendiren Günaydın şöyle konuştu: “Bu halka hakaret edenler, eninde sonunda cevabını çok büyük bir şamarla alacaklar. Hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler, hangi düşünce ve inanca sahip olurlarsa olsunlar bu memlekette yaşayan 76 milyon insan kardeştir ve kamu görevlisinin en temel görevi bu insanlara yani halka saygı duymak ve hizmet etmektir. Halka saygı duymayan, halka tepeden bakan, halka hakaret eden kamu görevlilerinin kulağından tutularak derhal o görevlerden alınması lazım.” Açılış töreninde bir şehit annesi ise oğlunun günlüğünde olan ve başka bir şehit için yazılmış şiiri okudu. Bu esnada bazı protokol üyeleri de dahil bir çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmaların ardından 6 metre yüksekliğinde ve paslanmaz çelikten yapılan anıtın açılışına geçildi. Protokol üyeleri şehitliği gezdikten sonra ise yine Mezitli Belediyesi tarafından Tece sahilinde bulunan ve 15 dönüm üzerinde kurulan parkın açılışı gerçekleştirildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.