Karabük Belediye Başkanı işe geç kalanları binaya aldırmadı: ‘Uzun zamandır arkadaşları uyarıyorum’

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, sabah işe geç gelen belediye çalışanlarının binaya girişine izin vermedi. Mesaiye geç kalmamaları için personele daha önce uyarıda bulunduğunu belirten Vergili, “İşçi ve memur arkadaşlarımızın düzen ve disiplin içinde çalışması şart” dedi.

Bu sabah makam odasına gelen Karabük Belediye Başkanı MHP’li Rafet Vergili, güvenlik görevlilerine işe geç gelen personelin içeri alınmaması talimatını verdi. Bunun üzerine Başkan Vergili’nin Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal’ın da aralarında bulunduğu bazı belediye çalışanları, mesaiye geç kaldıkları gerekçesiyle içeri alınmadı. Yarının Cumhuriyet Bayramı olması nedeniyle bugün yarım gün çalışacak personel, içeri alınmayınca şaşırdı.

Personele işe geç kalmamaları için daha önce uyarıda bulunduğunu belirten Başkan Vergili, “Uzun zamandır arkadaşları uyarıyorum. 18 yaşından itibaren iş hayatının içindeyim. 18 yaşında da 400- 500 işçinin başında tam sorumlu kişiydim. İşçi ve memur arkadaşlarımızın belli bir düzende, disiplin içinde çalışması şart. İş olur, olmaz. Bir vatandaş gelebilir. Bizim işimiz de ona, o saatte hizmet etmek. İnsanların kusurlarını, hatalarını yakalamak, hoşuma giden bir olay değil; ama bunu bir düzene sokmanız gerekir, diye defalarca uyardım. Bu uyarımı hiç kimse dikkate almadı. Buraya gelen personelin geciktiğini görüyorum, zamanında işbaşı yapmadığını biliyorum. Böyle bir uygulama yaptık. Arkadaşların ileride daha iyi hizmete dönük çalışmaları inşallah bundan sonra olur. İşe gelmeyenlerin hepsinin hakkında da gerekli işlemleri yapacağım. Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan” diye konuştu.

‘KAMERALARDAN TESPİTLERİNİ YAPTIRACAĞIM’

Başkan Vergili, işe geç kalanları bundan sonra içeri aldırmayacağını belirterek, “Şu anda personelimizin 3’te 1’i ya da 2’si, belirlenen saatte işe gelmedi. Tahmin ediyorum; ‘yarım gün tatil’ diyerek, büyük bir kısmı da işe gelmeyecekti zaten. Bundan sonra işe geç kalanların hiçbirini işe aldırmayacağım. Tamam, 10 dakika gecikme kabul edilebilir. Daha sonra gelenlerin hiçbirini işe aldırmayacağım ve haklarında da rapor tutacağım. Giriş noktalarındaki kameralardan tespitlerini yaptıracağım” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.