TÜRKMENLER’E KARDEŞ DESTEĞİ

Etimesgut Belediyesi, Irak’taki iç karışıklık ve terör saldırıları nedeniyle Kerkük, Musul ve Telafer’den gelerek Türkiye’ye sığınan Türkmenler’le yakından ilgileniyor.

Etimesgut Belediyesi Irak’tan gelen soydaşlarla yakından ilgileniyor

Etimesgut Belediyesi, Irak’taki iç karışıklık ve terör saldırıları nedeniyle Kerkük, Musul ve Telafer’den gelerek Türkiye’ye sığınan Türkmenler’le yakından ilgileniyor. Başkent’te geçici ikamet eden Türkmen aileleri tespit eden Belediye yetkilileri, soydaşları teker teker ziyaret ederek, belirlenen acil gıda ve ihtiyaç maddelerini Kızılay yetkilileri nezaretinde ulaştırdı.

Belediye Başkanı Enver Demirel’in talimatı ile harekete geçen belediye ekipleri, soydaşların ikametgahlarını ve acil ihtiyaçlarını teker teker tespit etti. Ankara’daki kış şartları da dikkate alınarak hazırlanan yardım programı, Türk Kızılayı görevlilerinin nezaretinde ve Belediye Başkan Yardımcısı Halil Şahingöz ve belediye görevlilerince ikametgahlara teker teker yapılan ziyaretlerle hayata geçirildi.

Etimesgut, Sincan, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde geçici ikamet eden Türkmen soydaşlar, Etimesgut Belediyesi’nin kendileri ile ilgilenmesinden mutlu oldular. Birkaç aile bir konutta yaşayan Türkmenler, yurtlarını, evlerini, bütün imkan ve şartlarını geride bırakarak anavatana sığınmak zorunda kaldıklarını belirterek, Irak’taki iç karışıklıkların bir an önce sona ermesini ve yurtlarına dönecekleri günü dört gözle beklediklerini ifade etti. Türkiye’deki zorunlu misafirliklerinde gördükleri manevi ilgi ve destekten dolayı kendilerini yalnız hissetmediklerini belirten Türkmenler, ilgisi ve desteğinden dolayı Etimesgut Belediye Başkanı Demirel’e teşekkür ettiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.