Sözlü: KCK paralel devletine göz yumuyorlar.

21 ocak kozanMHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve İl Başkanı Mustafa İzgioğlu MHP Kozan Belediye Başkan Adayı Musa Öztürk’ün Kozan’daki seçim çalışmalarına katıldı.

AKP’nin ‘Paralel devlet’ söylemine atıfta bulunan Başkan Sözlü, “KCK paralel devlet”i gündeme getirdi

Başkan Sözlü. Maalesef KCK paralel devletine göz yumuyorlar. Benim devletimi yönetenler, milletimin kaderine şu anda hakim olanlar, orada inşa edilen özerk yapıyı sindiriyorlar. Onlara hoşgörü, muhabbet gösterirlerken, bizlere ise nefret nasip oluyor onlar tarafından.” dedi.

Başkan Sözlü: AKP’ye oy verenleri incitmek gibi bir niyetin içinde değiliz. Ama insan, evleniyor, pişman olduğu zaman nikah atıyor. Onun için bu bir nikah da değil; ama halis niyetinizin karşılığını arsızlıkla, hırsızlıkla, bölücülükle cevaplayanlara 30 Mart 2014 seçimlerinde eminim ki Kozan’ın yiğit evlatları verecektir o cevabı.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yolsuzlukları ve rüşvet olaylarını ortaya çıkartan kamu görevlilerine “paralel devlet” diyenlere karşı “KCK paralel devlet” ihanetini gündeme getirdi..

‘KCK PARALEL DEVLET’İ GİZLİYORLAR

Başkan Sözlü, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile birlikte MHP Kozan Belediye Başkan Adayı Musa Öztürk’ün seçim bürosunu ziyaret etti. Burada toplanan yoğun kalabalığa hitap eden Sözlü, ülke gündemini meşgul eden iktidarın dillendirdiği “Paralel devlet” söylemlerini hatırlatarak “Bir paralel devlet yapısından söz ediyorlar. Evet; bir yerde paralel devlet var Türkiye’de; ama onu da göstermiyorlar, sizlerden saklıyorlar, ifade ettirmiyorlar. Paralel devleti siz kurdunuz. Televizyoncular, özgür habercilik bittiği için gösteremiyorlar” dedi.

21 Mart’ta Nevruz’da bölücü başı için canlı yayınlarla propaganda yaptırıldığını ifade eden Sözlü, “Onun kağıdını, mesajını okudular. İşte o bölgede, Şırnak’ta, Batman’da, Hakkari’de, Diyarbakır’da, Cizre’de özerk bir yapıyı inşa ediyorlar. Maalesef KCK paralel devletine göz yumuyorlar. Benim devletimi yönetenler, milletimin kaderine şu anda hakim olanlar, orada inşa edilen özerk yapıyı sindiriyorlar. Onlara hoşgörü, muhabbet gösterirlerken, bizlere ise nefret nasip oluyor onlar tarafından.” dedi.

BU GÜNLER KURTULUŞ MÜCADELESİ GÜNLERİ

Sözlü şöyle devam etti:

“İşte bu gerçeklerin ışığında 30 Mart 2014 seçimlerinde, o asil, memleket müdafaasında ta Osmanlı’dan bu zamana kadar şanlı mücadeleyi vermiş ecdadın torunları olarak, Kozan’da Ermeni katliamlarına karşı direnip verdiği kurbanlara rağmen korkmayıp, bağımsızlık mücadelesinde Atatürk’ün yanında olanların evlatları olarak, 30 Mart 2014’de özerk Kürdistan’a razı olacaklar mı? Hırsızlığa razı mısınız?” diye sordu. Kozanlı vatandaşlardan “Hayır” cevabını alan Sözlü “O zaman bu haykırışımızı, yakarışımızı bir belediye başkanı adayının gündelik siyasete müdahalesi olarak değerlendirmeyin. Bu günleri yeni bir kurtuluş mücadelesi olarak değerlendirin ve 30 Mart’ta zaferimizi hep birlikte ilan edelim” şeklinde konuştu.

AKP’YE İNANDINIZ, ALDANDINIZ

Geçmiş seçimlerde AKP’ye oy veren insanların olabileceğini vurgulayan Sözlü, “Eminim ki AKP’ye oy vermiş vatandaşlarımız şu anda aramızda vardır. Onların iyi güzel sözlerine, vaatlerine ‘beyan esastır’ diyerek inandınız, milliyetçi, vatanseverler olarak görüp oy verdiniz. Onun için AKP’ye oy verenleri incitmek gibi bir niyetin içinde değiliz. Ama insan, evleniyor, pişman olduğu zaman nikah atıyor. Onun için bu bir nikah da değil; ama halis niyetinizin karşılığını arsızlıkla, hırsızlıkla, bölücülükle cevaplayanlara 30 Mart 2014 seçimlerinde eminim ki Kozan’ın yiğit evlatları verecektir o cevabı. Ve 30 Mart 2014’te bunlara güle güle denecektir” ifadesini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.