Ankara’da ‘A’ krizi

Atatürk Orman Çiftliği’nde yer alan ‘AOÇ Alt Geçidi’ndeki A harfinin eksik olması Başkent’te krize yol açtı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran konuyu meclis gündemine taşırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise ‘A’ harfini ısrarla birilerinin söktüğünü ve kendilerinin yeniden taktığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesiyle gündeme gelen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) bölgesinde bazı alt geçitlerdeki ‘A’ harfinin eksik olmasıyla AOÇ yerine OÇ yazması Başkent’te ‘A’ krizine yol açtı. Oran’ın İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle sorduğu “OÇ’ adının verilmesinin gerekçesi nedir, bu neyin kısaltmasıdır” sorusuna Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar’dan yanıt geldi. Üçpınar, “Biz AOÇ yazıyoruz, birileri gidip A harfini söküyor. Bu olay en az 10 kez yaşandı” dedi.

10 KERE YENİLEDİK
Alt geçitlerin tabelasında ‘AOÇ Geçidi’ ifadesinin yer aldığının altını çizen Üçpınar, “Yolun açılışı 30 Ağustos 2013’te gerçekleşti. Açılıştan bir gün önce yazıları yerleştirdik. Ancak kimliğini belirleyemediğimiz kişiler, yazıda ‘A’ harfini söküyor. Biz bir gün sonra yeniden takıyoruz. Ancak bir süre sonra yeniden sökülüyor. 30 Ağustos’tan bu yana herhalde 10 kere yazıyı yenilemek zorunda kaldık” dedi.

SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ
Umut Oran önceki gün İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi vererek şu soruları sormuştu:
“Atatürk Orman Çiftliği bölgesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son olarak yaptığı bazı alt geçitlere, sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarla net olarak görüldüğü biçimde, OÇ adının verilmesinin gerekçesi nedir, bu neyin kısaltmasıdır? AOÇ’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bölgedeki tesislere adının verilmemesi, var olanların isimlerinin değiştirilmesi, ya da garip kısaltmalar yapılmasının gerekçesi nedir? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yıllardır AOÇ çevresi ve onunla bağlantılı, ilgili yerlerdeki trafik yönlendirme tabelalarında ısrarla Atatürk adını çıkarmasının gerekçesi nedir? Melih Gökçek’in Atatürk ismine karşı alerjisi mi var?”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.