Yavaş’ın hedefi yüzde 51

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığı’nın organize ettiği örgüt toplantısında, ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, “30 Mart’ta seçim kazanmak mecburiyetindeyiz. Çok dikkat edeceğimiz şey, önümüzdeki 2.5 aylık süreçte hata yapmamaktır. Şu anda koşullar, büyük ölçüde lehimizdedir. Hata yapmayacağız ve bu işi başaracağız. Artık Ankara il örgütü bu andan itibaren seçim koordinasyon merkezinin kararları ve yönlendirmeleri konusunda bu örgüt 30 Mart akşamında Mansur Yavaş ve onun çalışma arkadaşları diğer ilçe adayları mazbatalarını alana kadar, uykuda yok, oturmak da yok” dedi. Ankara’da seçimi en az yüzde 51 oyla kazanacağını belirten Yavaş, “2009’da yüzde 27 oranda oy aldık ama, bu sefer size ve kendime güveniyorum gerçekten en az yüzde 51 diyorum. Bu sefer ne yaparlarsa yapsınlar oyunlarını bozacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığı’nın organize ettiği örgüt toplantısında, ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarıyla tanıştı. Yavaşyaptığı konuşmada, “Geriye dönmek yok ileriye devam. Örgütümle iç içe çalışacağım. En az yüzde 51 ile iktidara gelme sözü veriyorum” dedi.

CHP Genel Merkez Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, PM üyeleri, Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Ögrütünün tüm kademelerinde yer alan başkan ve üyeleri ile açıklanan belediye başkan adayları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara İl Başkanımız Zeki Alçın, süreçte aksamlar olmasına rağmen, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın açıklanmasıyla bu toplantının yapılmasızorunlu hale geldiğini belirterek, “Ankara İl Örgütümüzü saygı ile selamlıyorum. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı, İlçe Belediye Başkan Adaylarımızı,sadece örgüt yöneticilerine tanıştırmayı uygun görerek bu toplantıyıdüzenledik. Büyükşehir Adayımızın belli olmasıyla örgütte bir ihtiyaç doğdu, daha fazla bekleyemezdik’’ dedi

Alçın, “Farklı düşüncelerin olması, özellikle CHP gibi çağdaş ve demokratik partilerin en çok yararlandığı yöntemler arasında yer alır. Yine bu partilerin uyacaklar çok önemli bir ilke vardır şimdi sıra oraya geliyor.. Aday belirlediğimiz yerler için ifade ediyorum, bugüne kadar düşüncelerimizi örgüt ile dile getirdik. Yöntem ne olursa olsun partimizin hiyarişik iradesi kararını verdiği andan itibaren bütün örgüte düşen bir tek görev var; geçmişteki bütün tartışmaları unutup, alınan karar doğrultusunda yola çıkmaktır. Örgütümüz bugün tamamı ile bu noktadadır. Partimiz kararınıvermiştir. Adayını belirlemiştir. Bütün örgüt partinin bu iradesine saygıduymaktadır.’’ İfadelerini kullandı.,

“Örgütümüzün çok büyük çoğunluğu, büyükşehir noktasında tespit edilen adayın doğru seçildiğinden görüş birliği vardır. İl başkanı olarak, il yönetimi olarak ilçe başkan ve yönetimleri olarak sokakta da bazı tespitleri yapmanın ve yapmış olmanın rahatlığı içinde bu cümlelerimi söylüyorum. Bugün Ankara sokaklarında ve genelinde CHP’nin en doğru adayı belirlediği ve enşanslı partinin CHP olduğu dile getirilmektedir’’ diyen alçın konuşmasını şöyle tamamladı:

“ 30 Mart’ta seçim kazanmak mecburiyetindeyiz. Aksi taktirde bu ülke çok büyük sıkıntılarla karşılaşacaktır. Karşımızda normal bir demokratik mücadele, normal bir siyasi yarış hani demokratik rejimlerde olması gereken normal bir demokratik yarış yoktur. Karşımızda gitmeme adına gittiğinde başına gelecekleri çok iyi bildiği için gitmeme adına her şeyi göze almış, bir siyasi iktidar, bir siyasi parti, bir siyasi çete vardır. Bu nedenle önümüzdeki seçim, zaman zaman demokratiklikten de uzaklaşabilir. CHP İl örgütü olarak, her şeyi dikkate alarak her şeyi göz önünde bulundurarak, bu seçim kampanyasına hazırlanıyoruz. bu güne kadar yaptığım gözlemlerde, örgüt arkadaşlarımızın yaptığıgözlemleri, değerlendirmeleri bu işi başarabileceğimiz doğrultusundadır. Çok söylediğim düşüncemi tekrar etmek istiyorum. Çok dikkat edeceğimiz şey, önümüzdeki 2.5 aylık süreçte hata yapmamaktır. Şu anda koşullar, büyük ölçüde lehimizdedir. Hata yapmayacağız ve bu işi başaracağız. Artık Ankara il örgütü bu andan itibaren seçim koordinasyon merkezinin kararları ve yönlendirmeleri konusunda bu örgüt 30 Mart akşamında sayın Mansur Yavaş ve onun çalışma arkadaşları diğer ilçe adayları mazbatalarını alana kadar, uykuda yok, oturmak da yok. ”

EN AZ YÜZDE 51

Daha sonra CHP Ankara Büyüykşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da, Ankara’da seçimi en az yüzde 51 oyla kazanacağını iddia ederek başladığı konuşmasına, “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmam, geride kalan bütün tartışmaları bitecektir. Örgütle birlikte, el ele çalışlarak Ankara’yı kazanacağız. Daha sonra Ankara İl Örgütüyle Ankara’yı yönetmeye ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yavaş, konuşmasını “Adaylığım konuşulmasından itibaren, bir yandan çok üst düzeyde kişilerden, bir yandan üstlerine vazife olmayan kişiler bana geldiler. Tehditle, şantajlar hepsi birden başladı. Her türlü kötülüğü yapmaya hazırlar. Demek ki korktukları bir şey var. Yakında korktukları başına gelecektir. Ama korkunun ecele faydası yoktur.” diyerek sürdürdü ve şöyle tamamaldı:

“Böyle bir tanışma organizasyonu yaptığı için Sayın İl Başkanımıza ve İl Örgütüne teşekkür ederim. Çünkü, diğer ilçe başkan adaylarımız belli olmadığı için bir aksama söz konusu oldu. Bir çok arkadaşımız belirlendi ve onların bir çoğu ile tanıştık. Bu arada proje hazırlama fırsatıda bulduk. İnşallah diğer adaylarımızın tespiti ile birlikte Ankara’da yapılacak bir organizasyonun ardından çok hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacağız. İl teşkilatının, il örgütünün bu buluşmayı tercih etmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ama her şeyden önce, biraz önce gençlerimiz çok iyi söylediler, “Birleşe birleşe kazanacağız’’ diyerek, buna bende katılıyorum. Birleşe birleşe Ankara’dan sonra Türkiye’de kazanacağız. Ülkemizin bulunduğu bu durumda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir proje ortaya koyarak, öncelikle Türkiye’nin her yerinde ve Başkentimiz Ankara’da belediye başkanlıklarını kazanmaktır. Bunun için Ankara’da başkan olarak kazanmam ve Atatürk’e yakışan bir başkan olmaktır. Bu nedenle Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum. İnşallah bu belirttiğiniz birlektelik büyüye büyüye gidecek ve Türkiyemizin bulunduğu bu durumdan çıkacaktır. Türkiye için hiçbir zaman umutsuz olmamak lazım. Mutlaka birileri çıkmıştır ve bir şeyler yaparak hep düzlüğe çıkmıştır. Bu nedenle umudumu hiçbir zaman kaybetmedim. Bildiğniz gibi Ankara’da çok önemli bir yönetim sorunu var. Bu sorunu çözmek için sizle birlikte başarıyı yakalayarak, bu kötü yönetime son vereceğiz. Sizlere çok çok güveniyorum. Kendime güveniyorum. Bundan sonra birlikte yöneteceğiz. Birlikte çalışacağız. Seçimden sonra teşkilatla birlikte çalışacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

2009’da yüzde 27 oranda oy aldık ama, bu sefer size ve kendime güveniyorum gerçekten en az yüzde 51 diyorum. En az yüzde 51 oy alacağız ki, inşallah bundan daha fazlasınıalacağız. Bu sefer ne yaparlara yapsınlar oyunlarını bozacağız. Stratejide arkadaşlar bize gösteriyorlar, birinci ayda size Melih Gökçek görmeyecek, ikincisinde küçümseyecek, üçüncüsünde kızmaya başlayacak, dördüncüsünde sizi takdir etmeye başlayacak. O zaman zaten siz seçimi kazanacaksınız. Ama ben görüyorum ki, birinci ikinci aşama çoktan geçilmiş, anketleri gördükçe, her türlü karalamayı yapmaya başlıyorlar. Sadece karalama yapsalar iyi ama, birçok şeyi paylaşmıyorum. Şu anda kimseye faydası yok ama, adaylığım söz konusu olduğundan itibaren, bir yandan çok üst düzeyde kişilerden, bir yandan üstlerine vazife olmayan kişiler bana geldiler. Tehditle, şantajlar hepsi birden başladı. Her türlü kötülüğü yapmaya hazırlar. Demek ki korktukları birşey var. Yakında korktukları başına gelecektir. Ama korkunun ecele faydasıyoktur. Allahın izniyle bu seçimi fazlasıyla alacağız. Biz kendimize güveniyoruz. Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmam, geride kalan bütün tartışmalar bitecektir. Biz geçmişe göre siyaset yapmayacağız. Geleceğe göre siyaset yapacağız. Türkiye’de bütün güçlerimiz birleşecek, İnşallah Türkiye’de yeni bir düzen kurulacaktır. Ve geçmişin karanlık günleri geride kalacaktır.’’

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, da bir konuşma yaparak, şunları ifade etti:

“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. CHP kadrolarıçok büyük bir özveriyle adeta uyumadan, 30 Mart 2014’teki büyük bir başarıyıgörmek için tüm örgütümüz çalışıyor ve gayret ediyorlar. Nasıl Ankara’da örgüt kazanacağız diyorsa, Balıkesir’de tüm örgüt kazanacağız diyordu. 30 Mart’ta elimizdeki tüm belediyeleri muhafaza edeceğiz, bunların yanında İstanbul’u, bunun yanında Ankara’yı ve diğerlerini ilave edeceğiz. Bu kararlık içindeyiz. Bu gün bu memlektte yoksulluk almış başını gidiyor. Gelir dağılımıeşitsizliği felaket. Bu memlektte inanılmaz derecede kutuplaşma almış başınıgidiyor. İktidar, iktidarlığını devam ettirmek için ülkenin değeri düşürülmüş durumdadır. Bugün bu ülkeyi yönetenler bir diktatörlük içinde, özgürlükleri gittikçe yok ediyorlar. CHP ülkenin sorunlarınıçözmek için ayağa kalkmıştır. Birlik içinde, varlık içinde, özgür biçimde, Türkiye’nin gücü CHP’dir. Bu kadroyu gördüğümde il ve ilçelerin adayların tespitinde ne kadar teknik davrandığını görüyorum. 81 ildeki adayı mutlulukla tespit ediyorum. Birlikte, omuz omuza çalışacak bize Ankara’yı getirecek bir kadro var. Onların bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Önümüzdeki 70 günü Ankara ve Türkiye’yi adım adım dolaşarak tamamlayacağız. Böylece sadece partimize değil ülkemizde de güveni getirmiş olacağız.’’

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.