Hizmet binasının kredi borcu bitti

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin 2009-2014 yılları arasındaki mali durum ve kaynaklarına ilişkin rakamsal bilgiler verdi.

Gelir artışının, vergilerin toplanması konusundaki titiz çalışmanın yanı sıra, teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinin de düzenli artışından kaynakladığını ifade eden Tanık, “Teknolojik alt yapı yatırımlarımız, geçmiş yıllara ait ödenmeye vergilerin vatandaşı mağdur etmeden tahsil edilmesi, birikmiş kamu borçlarının taksitlendirilmesi, cari borçların dağınıklığından kurtulmak gibi yöntemler gelir oranımızın artmasında etkili oldu” diye konuştu.

PERSONEL MUTLULUĞUNU SAĞLADIK
Belediyenin kullandığı kredilerin çoğunun geri ödemesinin 2013 yılında bittiğini belirten Tanık, “Belediyemizin çalışanlarına borçlu kalması önlendi, insan kaynağına birinci derecede önem ve özen gösterildi. Sendikal örgütlenmelerin, toplu iş sözleşmelerinin teşvik edildiği belediyemizde, ödemeleri düzenli yapılan personelimizin mutluluğu sağlandı” dedi.

29 YILLIK KİRACILIĞI SONLANDIRDIK
Çankaya Belediyesi’nin 29 yıllık kiracılığına son verdiklerini vurgulayan Tanık, şunları söyledi:
“Belediyemiz yeni hizmet binasının sahibi oldu ve bunun için kullandığı kredi borcunu dönem içinde ödeyip bitirdi. Yapımız şu an da değerini üçe katlamış durumda. Kamu kaynağının yanı sıra Ankara’nın kalbine, kentin merkezine getirdiği yeni soluk ile emsalsiz bir başka değer ifade ediyor. Çankaya Belediyesi’ne dönem içinde kazandırılan taşınmazları 1 milyon 768 bin 898 metrekare. Geçmiş tahsislerden geri kazanılan büyüklük ise 587 bin 877 metrekare. Belediye hizmetlerinin verilmesinde mekansal gereksinimleri karşılamak üzere Ümitköy Çayyolu Hizmet Binası kiralandığı gibi, Sosyal Projeler Merkezi, Galeri Kara ve Gençlik Merkezleri de kiralanan uygun binalarda hizmet veriyor.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.