Şehir İçi Yollar-Tasarım Kuralları Kitabı Dağıtıldı

Sehir ici Yollar-Tasarim Kurallari KitabiBelediyelerimizin sağlamakta olduğu hizmetler arasında yer alan şehir içi yollar, kaldırımlar, ev-yaya geçitleri; toplumun her kesiminin, özellikle engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer yaşamsal aktivitelere ulaşılabilirliği açısından büyük önem arz etmektedir.

Birlik Başkanımız Sayın Dr. Kadir Topbaş’ın talimatlarıyla mevcut belediyelerimizin gerekli standartlara uygun şekilde hizmet üretebilmelerini teminen, bu konudaki mevcut “TS 12174 – Şehir İçi Yollar – Yaya Yolu ve Yaya Bölgeleri Tasarım Kuralları, TS 12576 – Şehir İçi Yollar – Kaldırım ve Yaya Geçitlerinde Ulaşılabilirlik İçin Yapısal Önlemler ve İşaretlemelerin Tasarım Kuralları, TS 12716 – Yaya Kaldırımlarındaki Koruyucu Engeller İçin Tasarım Kuralları” standartlarının Birliğimizce Türk Standartları Enstitüsü’nden 1500 adet set halinde satın alınarak, uygulamalardaki standart kullanım kuralları çerçevesinde faydalanmaları amacıyla ilgili belediyelerimize dağıtımı gerçekleştirilmiştir.