Ak Parti Van adayının evine ses bombası atıldı

Ak Parti Van adayinin evine ses bombasi atildi-kAk Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’a ait eve, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce iki ses bombası atıldı.

Adaylarının evine yönelik 2 ses bombası atıldığını belirten parti il başkanı Abdullah Aras, “Bunlardan birisi patladı. Biri ise patlamadı. Bu tür hadiselerin bütün amacı ve gayesi bizi sindirmektir.” dedi.

Edinilen bilgilere göre, Şerefiye Mahallesi Tarlabaşı 1. Sokak’ta bulunan Osman Nuri Gülaçar’a ait 3 katlı evin giriş katına, akşam saatlerinde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı saldırı korku ve paniğe neden olurken, belediye başkan adayı Gülaçar’ın saldırı sırasında evde bulunmadığı öğrenildi. Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, olay yerinde güvenlik önlemi alarak saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Bomba imha uzmanlarının evin çevresinde yaptığı araştırmada da bir adet patlamamış ses bombası bulundu.

Olayın ardından Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve bir grup partili ile eve gelen Gülaçar, saldırı esnasında evde bulunan yakınlarından bilgi aldı.

Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras olay yerinde yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkan adayının dünde protestoya maruz kaldığını hatırlattı. Bugünde adaylarının evine yönelik bundan bir saat önce 2 ses bombası atıldığını belirten Aras, “Bunlardan birisi patladı. Biri ise patlamadı. Bu tür hadiselerin bütün amacı ve gayesi bizi sindirmektir. Çalışmalarımızdan vazgeçirmektir. Ama biz bunu yüreklilikle ifade etmek istiyoruz. Allah’ın izniyle bu tür hadiseler bu tür vakalar bizi yolumuzdan alı koymayacaktır.” dedi.

Ak Parti İpekyolu ilçe Başkanı Yavuz Kuşen de saldırıyı lanetlediklerini ifade etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.