Belediye Başkanı ve meclis üyelerinden, 36 öğrenciye burs

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde, Belediye Başkanı Harun Çekiç ve 6 Belediye Meclis üyesi, belediyedeki tüm görevleri gereği almaları gereken ücreti bir araya getirip, 36 yüksek öğretim öğrencisine ayda 250 TL karşılıksız burs sağladı.

Belediye Başkanı Harun Çekiç ve 6 Belediye meclis üyesi, ​2019 Nisan ayı itibariyle ‘Meclis Toplantı Huzur Hakkı’, ‘Encümen maaşı’, ‘Belediye Başkanı vekalet ücreti’ ve ‘Belediye Başkanı yol harcırahını’ almayarak öğrenciler için burs kaynağı oluşturdu. 1 yılı aşkın zamandır oluşturulan birikimle, 36 yüksek öğretim öğrencisine ayda 250 TL karşılıksız burs veriliyor.

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, koronavirüs sürecinde üniversite öğrencilerine 6 arkadaşı ile birlikte destek olmaya karar verdiklerini belirtti. Çekiç, “Bunun için de, şahsım ve 6 belediye meclis üyemiz, ‘Meclis Toplantı Huzur Hakkı’, ‘Encümen maaşı’, ‘Belediye Başkanı vekalet ücreti’ ve ‘Belediye Başkanı yol harcırahı’ yasal anlamda alarak, oluşturduğumuz bir havuzda biriktirip, bunları Kaymaklılı üniversite öğrencilerimize karşılıksız burs olarak veriyoruz. Böylelikle her ay 36 arkadaşımıza aylık 250 TL karşılıksız yüksek öğrenim bursu veriyoruz. Tamamen gönüllülük esasına göre ortaya konulan bu çalışmayı bundan sonra da kararlılıkla sürdürme kararlılığı içerisindeyiz.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.