Kayseri’de virüsün uğramadığı tek ilçe; Sarız

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, pandemi sürecinde neler yaşadıklarına, hangi önlemleri aldıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

11 Mart tarihinde Türkiye’de görülen ve hala mücadelenin devam ettiği pandemi ile ilgili Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak hem temennilerde bulundu hem de alınan önlemleri açıkladı.

Kayseri’de virüsün uğramadığı tek ilçe Sarız. Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, hem virüsün görülmemesi hem de alınan tedbirlere Sarız halkının riayet etmesi sebebi ile mutluydu.

Başkan Bayrak: “Biz tamamen devletimizin ve hükumetimizin koordinasyonu çerçevesinde bir çalışma yürüttük. Biz belediye olarak öncülük ettik, ancak öncülüğümüz hijyen koşulları çerçevesinde gelişti. İlçemizde ki hijyen koşullarını harfiyen uyguladık. Caddelerin yıkanması olsun, dezenfektan çalışmaları, maske dağıtımı, camilerin ve cem evlerinin hijyeni konusunda titizlikle çalıştık.

Sosyal mesafe konusuna riayet edilmesi konusunda, kurumların temizliği konusunda çalışmalar yürüttük. Hatta Türkiye’de şunu da ilk bizler yaptık, Kovid-19 süreci içerisinde haliyle bir de atık oluştu; maske atığı, eldiven atığı gibi. Bizler bir proje yaptık o proje çerçevesinde atık maddelerinin kontrollü olması gerekiyordu. Hastanelerde nasıl tıbbi atık varsa bizlerde öyle atık malzemeleri ayrıştırmak için cadde ve sokaklara kova ve atık malzemelerini koyduk ve insanların teması olmayacak şekilde yaptık, atacak fakat temasına gerek kalmadan atacaktı, yaptık ve başarılı oldu.” dedi.

“İlçemizde Vaka Görülmedi”

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Sarız ilçesinde vaka görülmemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayrak: “ İlçemiz Kovid-19 süreci içerisinde, nüfusumuz yazlıkçı nüfus olunca, şehirlerden iç göç hareketi başladı. İç göç hareketi ile herkes buraya geliyordu ve bu konuda devletimiz tedbiri aldı. Şehirler arası ve il ilçe giriş çıkışlarının trafiğe kapanması en çok bize yaradı. Seyahat izin belgesi olanlar da ilçemize geldiğinde şöyle bir yöntem belirlerdik. Bu yöntem çok verimli oldu hatta, muhtarlarımıza da teşekkür ediyorum, onlar da bizlere bu süreçte çok yardımcı oldular. Şehirden iç göç ile gelen vatandaşlarımızın anında tespitini yaptık, gelen vatandaşımıza 15 gün boyunca ne komşularla temasa geç ne de ilçede dolaş izin vermemeye çalıştık. Evlerinde kalmaları için vefa sosyal destek gruplarımız bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Aldığımız önlemler neticesinde hiçbir vaka görülmedi.” diyerek önemli hususlarda açıklamalar yaptı.

“Vatandaş Evinde Kalsın Diye Her şey Yapıldı”

Sosyal vefa destek gruplarına, belediye personellerine, kaymakamlığa, ilçe jandarma komutanlığına teşekkür eden Baki Bayrak, onlar sayesinde bizim ilçemizde vaka görülmedi diyerek kurumlara teşekkür etti. Jandarmalar, mahalle arasında kalan vatandaşların maaşını, tıraş olmaları için ihtiyaçlarını, evde kalmaları için her ihtiyaçlarını karşıladıklarını önemle vurguladı.

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak: “Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bizlere desteği ile 230 bin TL2lik bir bütçe ayarladık. 100 Bin TL’sini Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Kendi esnafımızı da bu süreç içerisinde destekleyelim dedik. %90’a varan ihtiyaç sahiplerine özellikle ramazan ayında ve geri kalan aylarda da bütün evlere ulaşmaya gayret ettik, evlerinin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterdik. Büyükşehir Belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşların, en azından bilinçlendirilmesi konusunda çok gayret ettiler.” dedi.

Kovid-19 ile yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor diyen Başkan Bayrak, bu hususta önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Bayrak: “Kovid-19 ile yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Vakalar azaldı, seyahat izinleri bazı yaş gruplarına serbest bırakıldı dikkat etmezsek vakalar yine artış gösterecektir. Ancak dikkat edersek, tedbirleri her insan kendi bünyesinde değerlendirmesi gerekiyor. Belediye olarak da vatandaş olarak da önlemleri elden bırakmamız gerekiyor. Yine aynı şekilde mücadelemize devam edip, işlerimize ve çalışmalarımıza da bu şekilde devam edeceğiz.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.