Çal Belediye Başkanı küplere bindi!

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın 2015’te başlattığı “Tarım Kent Çal” projesi kapsamında yapılan serada faaliyetlerin durması için 31 Mat 2019 seçimlerinde Çal’da Belediye Başkan adayı olan Mehmet Öztürk, kaymakamlığa şikayette bulundu.

Başkan Akcan, “Siyaset buysa, böyle siyasete lanet olsun. Sayın Öztürk’e inanan ve güvenen hemşehrilerim bu davranışa gerekli cevabı verecektir” dedi.

Belde belediyeleri kapatılmadan önce İsabey’de 20 yıl belediye başkanlığı, bir dönem Baklan Ovası Sulama Birliği Başkanlığı yapan Mehmet Öztürk, 31 Mart seçimlerinde de İYİ Parti’nin Çal Belediye Başkan adayı oldu.

Çal Belediyesi’ne ait şirket olan Yeşil Çal A.Ş, 3 yıl önce İsabey Mahallesi’nin Akkuyu mevkisine sera kurdu.

Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın 5 yıl önce başlattığı “Tarım Kenti Çal” projesi kapsamında yapılan serada faaliyetin durdurulması için Mehmet Öztürk, Çal Kaymakamlığı’na şikayette bulundu.

Kendi el yazısıyla yazdığı dilekçesinde Mehmet Öztürk, şu iddialarda bulundu; “Mahallemiz içme suyunun temin edildiği Akkuyu mevkisindeki içme suyunun bulunduğu kuyu arazisine Çal Belediyesi tarafından sera yapılmıştır. Serada kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanılmakta olup, bu da insan sağlığı için olumsuz etki yaratmaktadır. Konunun incelenerek mahalle halkının doğabilecek mağduriyetinin ve sağlık sorunlarının önlenmesini arz ederim.”

Çal Kaymakamlığı söz konusu bölgede inceleme yapılması için Çal Toplum Sağlığı Merkezi’ne talimat verdi.

“KİŞİSEL HIRSLA SİYASİ ÇIKAR PEŞİNDELER”

Bu gelişmeler üzerine açıklama yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal’ın sorunları var. Mehmet Öztürk keşke bu sorunları gündeme getirseydi. 20 yıl İsabey’in Belediye Başkanlığını yaptı, İsabey’in üçte ikisinde kanalizasyon hattı yok. Yıllarca Sulama Birliği Başkanlığı yaptı, Baklan Ovası vahşi sulama nedeniyle çoraklaşıyor, keşke kapalı devre sulama sistemi için çaba sarfetseydi. Kişisel hırsla siyasi çıkar peşinde olanlara benim Çal’ım asla taviz vermez” dedi.

3 YIL NEDEN BEKLEDİ?

Başkan Akcan, Mehmet Öztürk’ün İsabey Belediye Başkanı iken, şu anki seraların olduğu alana ayva diktirdiğini, bu ayvalarında zamanında ilaçlandığını kaydetti. Fethi Akcan, “Sayın Öztürk, şikayet için neden 3 yıl bekledi anlamış değiliz. Zira, ayva ağaçlarını söküp yaptığımız sera kurulalı 3 yıl oldu” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ TEŞVİK ETMEK”

Akcan, dolu yağışı gibi doğal afetlerde tarım arazilerinde ekili olan ürünlerin büyük zarar gördüğünü, bu nedenle örtü altı yetiştiriciliğin öneminin arttığını sözlerine ekleyerek, “Biz bu serayı insanlarımıza örnek olsun diye kurduk. Çal’da 5 yıl önce yaklaşık 150 kişiye seracılık ile ilgili kurslar verdik. Şimdi seralarda yetişen ürünleri satın almak için her gün onlarca tır ve kamyon Çal’a geliyor. İlçemizin ekonomik yapısına sıcak bir dokunuş yapmak için çabaladık. Kısacası, insanlarımızı teşvik ettik. Örnek olsun diye de biz de sera kurduk. 7 bin 500 dekarlık seraya bu yıl domates dikimi yaptık. Serada döllenmeyi arılar sağlıyor. Bitkilere verilen ilaç ya da gübrelerin içme suyu şebekesine karışması söz konusu değildir. Sayın Öztürk, siyasi rant peşindedir. Böyle siyaset olmaz. Eğer siyaset buysa böyle siyasete lanet olsun. Sayın Öztürk’e inanan ve güvenen hemşehrilerim bu davranışa gerekli cevabı verecektir” görüşlerine yer verdi.

SU TEMİZ ÇIKTI

Çal Toplum Sağlığı Merkezi, rutin kontrollerinde İsabey Mahallesi’nin içme suyu pompasının olduğu yerden ve mahalleden su numunesi aldı. Seradan ya da çevredeki arazilerden dolayı suya her hangi bir kimyasal karışım olmadığı saptandı.

ÇAL KAYMAKAMI SELİN SARI KUTLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde söz konusu serayı ziyaret eden Çal Kaymakamı Selin Sarı, Başkan Akcan’ı kutlamış ve serayı çok beğendiğini dile getirmişti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.