Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Devlet Bahçeli’nin isteğiyle adı değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Niğde otoyolu açılışındaki konuşmasında Adana’da inşaasını Devlet Bahçeli’nin yaptığı köprü’nün adını Bahçeli’nin isteği üzerine 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaki köprü kısmı şu şekilde:

“Karayolu, demir yolu, havayolu taşımacılığında çağ atlattık. Deniz yolunda da çalışmalar yapıyoruz. Yeni otoyol mesafemiz 1581 kilometreyi buldu. 1714 kilometre ile birlikte 3295 kilometreye ulaştı. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6100 km ile aldık. 79 senede yani. Biz buna 21400 km ilave ettik. Toplam 27500 km’ye yükselttik. Nereden nereye…

Son 18 yılda inşa ettiğimiz 361 km uzunluğundaki köprülerle ulaşımın daha sağlıklı olmasını temin ettik. 483 km’lik 315 tüneli hizmete aldık. Koronavirüs döneminde açtığımız projeler dahi yaptığımız hizmetleri göstermeye yeterli. Kınalı-Çatalca’yı 9 Mart’ta Kanuni Bulvarı ise 22 Nisan’da Çanakkale Köprüsü kulelerini 16 Mayıs’ta, Amasya çevreyolunu 25 Temmuz’da hizmete açtık. terör örgütünün yapmayalım diye uğraştığı Cudi dağı tünelleri inşasını tamamladık bu arada. Terör örgütü Ilısu Barajı ile ilgili neler çektirdi. Hep durdurdu hep engelledi. Ama biz bitirdik.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün her aşamasında orada bulunduk. 18 Mart 2022’de hedefimiz hizmete açmaktır. Kimi belediyelerin başlattığı devam etmediği projelere devam ediyoruz. Adana için sembol eser olan Seyhan Barajı’nın yanındaki köprüdür. Yüzde 47’lik tamamlanan köprünün kalan kısımlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tamamlayacaktır. İnşasına Devlet Bahçeli ismiyle başlayan bu köprünün adını Sayın Bahçeli’nin isteğiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak belirledik.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.