SABAH GÜNEY’İN YALAN HABERİ TUTMADI, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI

SABAH GÜNEY “KATLİAM VAR” DEDİ, HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI, “OLSA KENDİMİZİ YAKMAZ MIYIZ?” DİYE TEPKİ GÖSTERDİ

SABAH GAZETESİ GÜNEY EKİNDE 15 TEMMUZ 2014 GÜNÜ, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HEDEF ALINARAK YAYINLANAN “KATLİAMI DOZER BİLE ÖRTEMEDİ” BAŞLIKLI HABERİN YALAN VE İFTİRA OLDUĞU, HAYVAN HAKLARI SAVUNUCUSU DERNEKLERİN, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANI DR. FATİH KARAYANDI’YLA BİRLİKTE YAPTIĞI AÇIKLAMAYLA ORTAYA ÇIKTI. DR. KARAYANDI, GERÇEK DIŞI HABERİ YAPANLARLA İLGİLİ HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIKLARINI DUYURDU.

HAYTAP HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU BAŞKANI NESRİN ÇITIRIK VE DOHAYKO BAŞKANI METİN YILDIRIM DA, “SÖZ KONUSU HABER KESİNLİKLE YANLIŞ. BAKIMA MUHTAÇ 1000 HAYVANIN BULUNDUĞU BIRINAKTA ÖLÜMLER OLUR. GÖMÜ YERİ SORUNU DA VAR FAKAT BURADA HAYVAN KATLİAMI YAPILSA VE ÜZERİ DOZERLE KAPATILMAYA ÇALIŞILSA BİZ KENDİMİZİ YAKMAZ MIYIZ?” DİYEREK, SABAH GAZETESİNİN SİYASİ HESAPLAŞMADA HAYVANLARI KULLANILMASINI SERT DİLLE ELEŞTİRDİ.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Karayandı, Sabah Gazetesi Güney ekinde 15 Temmuz 2014 Salı günü manşetten verilen “Katliamı dozer bile örtemedi” başlıklı haberle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatip Karayandı, Veterinerlik Şube Müdürü Mustafa Köse, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve DOHAYKO Yönetim Kurulu Üyesi Feza Afacan bir araya gelerek, söz konusu haberin gerçekleri yansıtmadığına dair açıklama yaptı.

HABER TAM ANLAMIYLA İFTİRA

Sabah Gazetesi Güney ekinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda hayvan katliamı yapıldığına, leşlerin ortaya saçıldığına dair habere değinen Dr. Fatih Karayandı, “Adanalıları yanlış bilgilendirdikleri için bu açıklamayı gerçekleştiriyoruz. Biz 13 Temmuz 2014 Pazar günü hayvan Barınağı’na gittik. HAYTAP ve DOHAYKO yöneticileri de oradaydı. Nesrin Çıtırık’ın yanımızda olduğu bir incelemede, hayvanların öldürülmesi ve leşlerinin belediye tarafından bir dozerle toprağın altına gömülmesi söz konusu olabilir mi? Orası bir rehabilitasyon merkezi ve 1000 kadar hayvan var. Doğal olarak ölümler yaşanabiliyor. Geçmişte çevreye gömülen hayvanlar var. Bunu bir hayvan katliamı ve örtbas edilmeye çalışılan bir durum olarak haber yapmak, iftiradan başka bir şey değildir” dedi.

İFTİRA KAMPANYASI

Sabah Gazetesi Güney ekinin, yerel seçimlerin ardından yaptığı, gerçekle bağdaşmayan haberlerle, kutsal olan komuoyunu aydınlatma görevini bir yana bırakıp, kişisel linç kampanyasına giriştiğini ifade eden Dr. Fatih Karayandı, “Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün aleyhine, gerçek dışı haberler yapıyorlar. Adana’yı germek, Adanalıları kavga ettirmek amacı taşıyan, kişisel linç kampanyası yürüten bu anlayışın, gerginlik oluşturup, bundan nasıl çıkar sağladığı da ayrıca soru işareti olarak ortadadır. Daha önce yaptıkları haberler de bilinmektedir. Bunlar bizim muhatabımız değil fakat halkın yanlış bilgilendirilmesini istemiyoruz. Kimse hizmetimizi baltalamaya kalkışmasın. Haberde kullanılan fotoğraf hayalidir. Bölgedeki dozerin fotoğrafı çekilip, kurgu habere mone edilmiştir. Bunu da Sabah Güney eki yöneticilerine duyuruyoruz. Gazetede çıkan haberle ilgili hukuki süreci başlatıyoruz” diye konuştu.

SÖZLÜ SAYESİNDE İLK KEZ HAYVANLARIN ADANA’DAKİ GELECEĞİNDEN UMUTLUYUM

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık da, hayatını hayvanlara adadığını, geçmişinin, geleceğinin ve siyasetinin hayvanlar olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, hayvan barınağına tedavi için getirilen hayvanlar arasında ölümlerin normal olduğunu anlattı. Nesrin Çıtırık, şöyle devam etti: “1000 kapasiteli barınağımıza zaten hasta ve bakıma muhtaç hayvanlar gelir. Maalesef belli bir oranda olüm yaşanır. 8-9 yıldır nizami gömü yerleri yapılmasını istiyoruz belediyelerden fakat sadece Hüseyin Sözlü, henüz üç aylık belediye başkanı olmasına rağmen buna olumlu yanıt verdi ve çalışma başlattı. Biz Hüseyin Sözlü Bey’le 3-4 kez görüştük ve kendisi bütün sorunlarımızla ilgili çalışma başlatacağını bize iletmişti. Zaten 4 hafta önce Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’yı atadı. 4 gün önce de Veterinerlik Şube Müdürü atandı. Biz her iki yöneticimize, 15 yıllık birikimlerimizi aktaracağımız bir brifing vermeyi planlarken gördük ki, her ikisi de konularına son derece hakim ve bizi bilgilendirecek derecede donanımlılar. Onların hazırladığı 43 maddelik akut kararlar bizi şaşırttı. Ben ilk kez kendimi hayvanların Adana’daki geleceği konusunda umutlu hissediyorum ve öldükten sonra onların emin ellerde olacağına inanıyorum. Yeni hazırlanan projelerden biri de hayvan mezarlığı?”

HAYVANLAR KATLEDİLSE BEN KENDİMİ YAKMAZ MIYIM?

Nesrin Çıtırık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sabah Gazetesi’nin haberinde, hayvan gömü yeri sorunu sanki 15 yılın değil de bugünün bir sorunuymuş gibi gösteriliyor. Oysa hayvan barınağı yeri yanlış seçilmişti ve bataklık bir alandaydı. Her gittiğimiz belediye başkanı, iki yıl içinde taşınacağımızı söyleyerek bu konuyu es geçti. Hüseyin Sözlü’yse bunu ertelemedi ve çözüm üretti. Şimdi böyle iyi niyetli ve sorunları çözmeye kararlı bir yönetimin üzerine hücuma geçmek çok yanlış. Haberde hayvanlar öldürülmüş ve gömülmeye çalışılmış gibi gösteriliyor. Öyle bir şey olsa ben kendimi orada yakmaz mıyım? 3 ay önce neden barınak ve çevresiyle ilgili sorunlarla ilgilenmiyorlardı? Bu haber tamamen yanlış. Basına, özellikle yerel basına saygı duyan bir insanım fakat bu haber yakışmadı. Bana ızdırap veren, masum hayvancıklar üzerinden, onları kullanarak siyasi hesaplaşma içine girilmesidir?”

İCRAATLARI ORTADA OLAN HÜSEYİN SÖZLÜ’YE GÜVENİYORUZ

Nesrin Çıtırık, sözlerini şöyle noktaladı: “Biz hayvan hakları savunucuları olarak Hüseyin Sözlü’ye güven duyuyoruz. Hayvanlar zehirlenmesin diye ortada koşturduğumuz bir dönemde Ceyhan Belediyesi’nin imkanlarıyla bakımevi yaptırmıştı. Kendisi bizi yanıltmadı ve hünüz 3 aylık Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına rağmen, atamalarını yaptı ve ekibine hayvanlarla ilgili sorunların çözülmesi için olanak tanıdı. Ayrıca, benim ‘u’ dönüşü yaptığıma ilişkin çıkan haberler de kesinlikle gerçekle başdaşmamaktadır. Dün hayvan haklarıyla ilgili neyi savunuyorsam, bugün de aynı şekilde düşünüyorum.”

BASIN OBJEKTİF OLMALI

DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım da, barınakta hayvanların kötü muamele görmesinin mümkün olmadığını, buna basından önce zaten kendilerinin tepki göstereceğini bildirdi. Yıldırım, Hüseyin Sözlü ve ekibinin kısa sürede örnek çalışmalara imza attığını kaydederek, basının objektif olması gerektiğini söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.