Milli İrade’ye yükseklik ayarı

Ankara Hürriyet’in geçen hafta ‘Milli İrade yüksekte kaldı’ başlığıyla gündeme getirdiği Milli İrade Köprülü Kavşağı’nda yükseklik farkı, çözüme kavuştu.

MİLLİ İRADE YÜKSEKTE KALDI

Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Milli İrade Köprülü Kavşağı’ndaki yükseklik farkı, sürücülerin eleştirilerine neden oldu.
Haberin ardından harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köprünün birleşim noktasındaki demirlerin etrafına asfalt dökerek problemi çözdü. Kavşağı kullanan sürücüler sorunun çözüme kavuşmasından dolayı sevindiklerini belirterek, “Kaza riski de ortadan kalktı” dedi.

ZOR ANLAR YAŞATIYORDU
11 gün önce görkemli bir törenle açılışı yapılan kavşağın birleşim noktasındaki demirlerin arasındaki yükseklik farkı, sürücülere zor anlar yaşatıyordu. Anadolu Bulvarı’ndan gelerek Söğütözü yönüne dönüş yapmak isteyen araçların lastikleri yüksekte kalan demirlere çarparak zarar görüyordu. Lastiklerin yarılmasından korkan sürücüler, kavşaktaki kaza riskine vurgu yaparak, “Üzücü bir kaza yaşanmadan yükseklik farkı kalkmalı” çağrısında bulunmuştu.