TOROSLAR’A, SEYİR TERASI YAPILIYOR

torToroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, seçim beyannamelerinde yer alan 41 projelerinden biri olan ‘Seyir Terası Projesi’ni’ hayata geçiriyor.

Çopurlu Mahallesi’nde, Gözne Yayla yolu üzerindeki mevkide tepe noktasında bulunan ve Mersin’i kuşbakışı gören 12 bin m2’lik alanda başlatılan proje, Mersin’in turizmine de önemli bir katkı sağlayacak.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından projenin yapılacağı alan üzerinde gerçekleştirilen taş kırma çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna; yörük kültürünün yaşatılacağı sosyal tesis ve kafeteryaların da yer alacağı Seyir Terası’nın, Mersin’i panoramik bir şekilde izlemek isteyen vatandaşların ve fotoğraf meraklılarının uğrak yeri olacağını söyledi.

Başkan Tuna; “2014-2019 dönemi için söz verdiğimiz ve hep yapmak istediğimiz Seyir Terası projesinin yapımını Çopurlu Mahallemizde bulunun 12 bin m2’lik alanda gerçekleştiriyoruz. Şehri panoramik bir şekilde gören bu alanda eskavatör marifetiyle taş kırma çalışmalarını başlattık.Daha önceden de gelin ve damatlar ile vatandaşların arka fon olarak kullandıkları ve salaş haldeki bu mekanı güzel bir seyir terasına dönüştürüyoruz. Şehri her zaman deniz kenarından izliyoruz ama bir de şehri en üst tepelerden panoramik bir şekilde görmek lazım. Seyir Terası da işte bunun için hazırlanan özel bir projedir. İçerisinde sosyal tesis ve kafeteryalar ile bezeyeceğimiz bu mekanda Toroslar’ın Yörük kültüründen esintiler de sunulacak. Proje alanında taş kırma çalışmalarının ardından duvar örme çalışmalarına geçeceğiz ve tesviyesini yapacağız. Projenin şimdiden Mersinimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.