Erdoğan’dan Gülen’e ağır sözler

Başbakan Erdoğan, cemaat tabanına sıcak mesajlar verirken, Gülen’i Hizmet hareketini karanlık çevrelere peşkeş çekmekle suçladı.

Başbakan Erdoğan, “Hizmet aşkıyla hareket eden samimi kardeşlerimize rağmen, bu örgüt gitmiş büyük Türkiye hasımlarının maşası olmayı tercih etmiştir.” sözleriyle Gülen’i hedef aldı.

İslam’ın kimsenin tekelinde olmadığını söyleyen Erdoğan, cemaat mensuplarından iradelerine ipotek koydurmamalarını istedi.

Erdoğan, ayrıca Hilton Oteli’nin bahçesine inşaat yaptırmak isteyen işadamı Aydın Doğan’ın oteli büyütme umuduyla CHP’nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül’e destek verdiğini açıkladı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Babakan Erdoğan’ın gündeminde 17 Aralık süreci ve hükümet cemaat kavgası vardı. İşte Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

İÇTE VE DIŞTA HAZIMSIZLARA RAĞMEN EKONOMİ SAVRULMUYOR

Şunu içerideki ve dışarıdaki hazımsızların bilmesini istiyorum Türkiye 11 yılda ekonomi sağlam zemine oturtuldu. Türkiye ekonomisi içeriden ya da dışarıdan yapılan sabotajlar karşısında savrulmuyor.

Hükümet değil, hükümet politikaları değil, AK Parti değil topyekun Türkiye, topyekun Türkiye ekonomisi hedef alınarak adeta 76 milyonun bir arada yolculuk ettiği geminin tabanına delik açılmak istenmiştir. Son derece basit ama aynı derecede ihanet boyutunda bir planı devreye sokmak istediler ve halen de istiyorlar. Ekonomi kötü giderse hükümet yıpranacak ama 76 milyona, çalışanlara, üretenlere, çiftçiye, esnafa, sanayiciye ne olacağını zerre kadar umursamadılar ve umursamıyorlar. Gezi olayları sırasında biz bunun ibretlik bir örneğini yaşadık. Sosyal medya üzerinden ya da başka mecralardan ekonomiyi durdurma, tüketmeme çağrısı yapanlar oldu.

Onlar tüketmeyin dedikleri halde 2002 yılında 91 bin adet otomoil satıı gerçekleşti. 2011 yılında 594 bin otomobil satışı gerçekleşti. 2013 yılı boyunca 665 bin yeni otomobil satışı gerçekleşti. 2013’te 2 milyon 591 bin yeni buzdolabı satıldı. Çamaşır makinesinde durum aynı 2013’te 1 milyon 992 bin adet çamaşır makinesi satıldı ve yeni bir rekor elde edildi. Nitekim yılın ilk 9 ayında büyüme oranımız yüzde 4 olarak gerçekleşti ki bu oranlarla dünyada en çok büyüme kaydeden ülkelerden biri olduk.

79 yıl boyunca Türkiye’nin çekebildiği uluslararası yatırım 15 milyar dolardı. Sadece 11 yıl içinde Türkiye 150 milyar dolar uluslararası yatırım çekti.

Dünya Yatırımı Ajansları Birliği’ne 130 ülkeden 175 ulusal ve bölgesel yatırım ajansı üye. Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nin 24 Ocak’ta Güney Afrika’da yaptığı toplantıda Türkiye yatırım ajansının oy birliği ile başkanlığa seçildi.

DÜNYANIN HER YERİNDE BU YAPILANIN ADI İHANETTİR

İstikrar ve güven ortamı sayesinde, Türkiye uluslararası yatırımlar için cazip ülke haline geldi. Yabancı sermaye ülkeye gelmeye devam edecek. Ama öyle görünüyor ki TÜSİAD gibi kuruluşlar, kendi ülkelerine yabancı kalmaya devam edecekler

Bir takım işveren örgütlerinin uluslararası sermayeye, uluslararası finans çevrelerine yaptıkları çağrıları, kendi ülkelerine yaptıkları tehditleri de artık finans çevreleri dikkate almıyor, itibar etmiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi ülkesini yurtdışına kötüleyen, uluslararası yatırım çevrelerine kendi ülkesini karalayan bir işveren örgütü bulamazsınız. Dünyanın her yerinde de bu yapılanın adı ihanettir

DENSİZLEŞEBİLİYOR

Hala utanmadan sıkılmadan Suriye’nin dışişleri bakanı Türkiye ve körfez ülkelerine hakaret edebilecek kadar densizleşebiliyor.

Suriye’deki bu insanlık dışı katliam yüzyıl, hatta belki binlerce yıl unutulmayacaktır. İnanın Suriye hatırlandıkça, Suriye meselesi karşısında dik, insani ve ilkeli bir duruş sergileyen Türkiye’nin tavrı da hatırlanacaktır

MİT TIRLARINA ALÇAKÇA SABOTAJ

Niçin sadece kimsal silahlar diyoruz. Öbür tarafta 150 bine yakın insan konvansiyonel silahlarla öldürüldü. Vicdanlı insan odaklı dış politika anlayışıyla yaklaştık. İnsaf dışı sabotajlara rağmen yaptık.

CHP’ye rağmen dik durduk. MİT’in TIR’larına kanun dışı saldırı düzenlemelerine rağmen dik duruşumuzdan vazgeçmedik. Suriye’deki insanlık katliam belki de yüzyıllarca unutulmayacaktır. dik duruş sergileyen Türkiye’nin tavrı hatırlanacaktır.

MİT’e alçakça sabotaj düzenlese de biz kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceğiz. Suriye’nin kardeşi olarak imtihanı başarıyla çıkacak tarihe büyük millet olarak adımızı yazdıracağız.

SİSİ YAKINDA CUMHURBAŞKANI OLUR

Kahire’de de yine kan döküldüğüne şahit olduk. Bu katliamlara neden olan Sisi mareşal oldu. Sisi mareşal oldu, askeri darbelerin taltif anlayışı budur, Kendileri çalıp kendileri oynamak süretiyle yakında cumhurbaşkanı olursa şaşmayın.

MHP’YE TAZİYE MESAJI

Hakikaten hazırlandığımız seçim arefesinde düşündürücüdür. Şişli belediyesine tamamen provokasyon amaçlı saldırı düzenlendi. İki kez van adayımızın evine ses bombası atıldı. Seçim bürolarına yapılan saldırı sebebi ne olursa olsun milli iradeye yönelik bir saldırıdır. Bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm MHP camiasına başsağlığı mesajlarımızı şahsım grubum ve partim adına iletiyorum.

İSLAM KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR

Hz. Peygamber de Hz. Kur’an da hiçbir hareketin hiçbir oluşumun istismar edemeyeceği üzerine ipotek koyamayacağı hepimizin ortak kutsal değerleridir. Aynı şekilde yakın dönemde yaşamış ömrünü ülkesinin zindanlarında geçirmiş zindanlarda ömür tüketmek pahasına dik durmuş ilim insanlarının da, istismarı kabul edebileceğimiz bir tavır değildir.

İŞİ GÜCÜ BIRAKARAK SİYASİ PARTİ GİBİ DAVRANMALARI KABULLENEMEZ

Herkesi dışlayan, horlayan bir hareket tarzına asla girilemez. Hizmet teşekkülü iddiasındaki hareketlerin işi gücü bırakarak adeta siyasi parti gibi davranmaları, şantaj, çirkin görüntü ve ses kayıtlarıyla anılmaları kabullenilemez

TABANDAKİ MENSUPLARI SAMİMİ NİYETLER TAŞIRKEN

Örgütün tabandaki mensupları samimi niyetler taşırken, son derece açıktır ki örgütün üst yönetimi farklı yollara sapmış, farklı hesapların içine girmiştir.

HİZMET AŞKIYLA HAREKET EDEN SAMİMİ KARDEŞLERİMİZE RAĞMEN

Bu örgütün yönetimi ile mensupları arasında maalesef çok büyük bir farklılık olduğu ortaya çıkmıştır. Hizmet aşkıyla hareket eden samimi kardeşlerimize rağmen, bu örgüt gitmiş büyük Türkiye hasımlarının maşası olmayı tercih etmiştir. Binlerce insanın gayreti, uluslararası karanlık çevrelere adeta peşkeş çekilmiştir.

İRADESİNE İPOTEK KOYDURMASINLAR

Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in en çok sorduğu soru ‘Akletmez misiniz?”. Bir anlık durmaya düşünmeye davet ediyorum. Hiç bir kardeşim, hiçbir vatandaşım en başta kendi iradesine ipotek koydurmasın. Hiçbir kardeşim, siyasi parti olmadığı halde siyaset yapan kapalı örgütlerin aldatmasına gelmesin, aldanmasın.

KAYBEDENLER LOBİSİ

Biz siyasi partinin mensuplarıyız. Bizim her hareketimiz şeffaftır. Bizim söylediklerimiz milletin önündedir. Önceki gün İstanbul’da ifade ettim hırsızlığın, yolsuzluğun her türlüsü kötüdür. En büyük hırsızlık milli irade hırsızlığıdır. Milli iradeyi gasp etmeye çalışanlar yolsuzluğun izini süremezler. Eski Türkiye’nin kaybedenleri toplu halde yolsuzluk türküsü söylüyorlar. Bunu kaybedenler lobisine söylüyorum. Eğer yolsuzluk yapan görmek istiyorsanız gidin aynaya bakın

CAMERON GAZETELERİ KAPATTI

Sadece BBC mi… Wall Street Journal… Bu gazetelerin patronları kimler? Geçenlerde İngiltere’de aynısını yaptılar. Cameron hemen gazetelerini kapattı. Şimdide Amerika’dan vurmaya başladılar. Bu zihniyeti iyi tanımamız lazım. Kimler ortak davranıyor? Çok iyi tanımamız lazım.

İŞİNİ DÜZGÜN YAPTIĞIN SÜRECE YANINDAYIZ

Bu ülkede milli iradeyi her zaman bunlar çaldılar. Bakkal dükkanının defteri kontrol edilecek, Maliye ‘ben kontrolümü yaptım’ diyecek. Hiçbir zaman bunların hesapları defterleri gözden geçirilmedi. Şimdi kontrol edilince hoplamaya başladılar. İşini düzgün yaptığın sürece yanındayız. Dürüst olan alkışlanır, ama kaçak varsa, kusura bakma orada da gereği yapılır. Maliye bunları yapmaya başladı Bizim büyük sermayeye gözdağı vermek diye bir derdimiz yok. Biz diyoruz ki ‘Büyük sermaye düzgün davransın, samimi davransın

AYDIN DOĞAN’A HİLTON OTELİ TEPKİSİ

Bugün bir gazete en çok satan gazete. Bugün bir başlık atıyor. Güya ben ana muhalefetin İstanbul adayından çekinmeye başlamışım o yüzden dosyayı açıklamışım. O gazetenin patronu İstanbul Hilton Oteli’nin yanındaki bahçeye inşaat yapabileceği düşüncesi ile özelleştirmeye girmişti. Ama büyükşehir başkanımız izin vermedi. Şişli Belediyesi’ne gittiler. Çünkü Şişli belediye başkanı bu konularda mahirdir. O zaman yolsuzluk sebebiyle ihraç ettiniz bugün hangi sebeple aday yapıyorsunuz.

İSTANBUL’U ALAMAZSIZINIZ

Şimdi İstanbul’u alabilir miyiz diyorlar. Alamazsınız… ‘Alabilirsem’ diyor ‘bu oteli büyütebilir miyim?’ Onu da yapamasın çünkü onun da üzerinde de Çevre ve şehircilik Bakanlığı var. Biz senin çevre katliamı yapmana izin vermeyiz. Kim çevreci kim çevreci değil bunlar çıkıyor. Milletin hazinesine iradesine parasına sahip çıkan iktidar var.

ONU KİMSE YUTMAZ

Dershaneler meselesinde, Suriye meselesinde, terör meselesinin nasıl halledeceğine siyaset değil de yargı mı karar verecek. Biz yargının bağımsızlığı mücadelesini referandumda sağladık. Yargı sadece bağımsız değil tarafsız olacak dedik. Bağımsızlığı iste ama tarafızlığına gelince orada tarafım de. Onu kimse yutmaz.

YARGI MENSUPLARINI BASKI ALTINA ALAN ÖRGÜTLE MÜCADELE EDİYORUZ

Biz yargıyla değil, yargı içine sızmış yargı mensuplarını da baskı altına alan, onlara da şantaj yapan yargının tarafsızlığına gölge düşüren bir örgütle mücadele ediyoruz. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum.

MİLLETE HESAP VERECEK OLAN SİYASİ İRADEDİR

Hiçbir kardeşim siyasi parti olmadığı halde siyaset yapan kapalı örgütlerin aldatmasına gelmesin. Anadolu’da Trakya’da dünyanın birçok yerinde partimizin ve hükümetimizin aleyhine, akla hayale gelmedik, tezviratlar yapılıyor. Millete hesap verecek olan siyasi iradedir. Bizden başka kimse gidip hesap vermeyecek.

OYUN BOZULDUĞU İÇİN RAHATSIZLAR

Şu anda oyun bozulmuştur oyun. Oyun bozulduğu için rahatsızlar. Millet hem iradesine hem de hükümetine sahip çıkmış ve oyunu bozmuştur. 30 Mart’a kadar her oyunu sizlerle bozacağız. 30 Mart’ta kimim nerede başkan olacağı değil, hangi partinin kazanacağı önemli. Çünkü Ak Parti?nin kazanacağı her belediye bir mesaj olacaktır. Bu sayede çözümün önünde engel kalmayacak

AK PARTİ SANDIKLARDAN GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Bize yolsuzluk, rüşvet iftirası atanlar aslında çok büyük bir soygunu, milli irade hırsızlığını örtme çabasının ve telaşının içindeler. 30 Mart’ta da yine AK Parti sandıklardan gümbür gümbür bu ülkeyi aydınlatarak geliyor, gelecek”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.