CHP’li Belediye Başkanı ‘İzmir ve Foça kurtarılmış bölgedir’ dedi, AK Parti tepki gösterdi

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün “İzmir ve Foça kurtarılmış bölgedir” sözlerine AK Parti İzmir’den tepki gelirken, sosyal medya hesaplarından da çok sayıda kişi Gürbüz’e tepki gösterdi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün bir toplantı sırasında “İzmir ve Foça kurtarılmış bölgedir” sözleri gündeme gelirken, ‘İzmir9eylüldeKurtuldu’ hashtagi ile sosyal medyada çok sayıda kişi CHP’li Belediye Başkanı Gürbüz’e tepki gösterdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli de Foça Belediye Başkanının sözlerine tepki gösterip, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “‘İzmir ve Foça kurtarılmış bölgedir’ diyen CHP’li Başkan Gürbüz’e sormak lazım? Kimi, kimden, nasıl kurtardınız? Kurtarmak; halkın malını satmaya kalkışmak, halkı hizmetsiz bırakmak mıdır? Kusuru boyunu aşmış bu şahsa söylenecek tek söz vardır; yazıklar olsun” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, “Foça Belediye Başkanı’nın toplantısında, görev yaptığı ilçeyi ‘kurtarılmış bölge’ ilan etmesi kabul edilemez. Bu tip ifadelerin tehlikeli olması yanında kötü niyetler de taşıdığı ortadadır. Skandal ifadelerin sahibi, İzmirlilere açıklama borçludur” dedi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, geçtiğimiz günlerde, belediyeye ait Kumburnu Koyunu satılığa çıkarmış, AK Parti kanadından gelen tepki sonrası, satışı durdurmuştu.

1. Вячеслав dedi ki:

Danimarkal? LM Wind Power Sirketi, bir sure once ruzgar turbini kanad? uretimi yapmak icin Bergama ‘da 40 milyon Euro’luk yat?r?m karar? ald?. Ard?ndan da Bergama Organize Sanayi Bolgesi’nde uretimin yap?lacag? tesisin insaat?na basland?. Sirket, bu arada mulkiyeti Bergama Belediyesi’ne ait olan, ilcedeki Sumerbank eski Tekstil Fabrikas?’na ait iki depoyu da kiralad?. Sirket, 8 milyon Euro harcayarak, bu iki depoyu egitim merkezine donusturdu. Organize sanayi bolgesinde, agustos ay?nda yap?m? tamamlanmas? planlanan ruzgar turbini kanad? uretimi yapacak tesiste cal?sacak iscilere teorik ve pratik egitimin verilecegi merkezin ac?l?s?, bugun duzenlenen torenle yap?ld?. Torene Bergama Kaymakam? Osman Nuri Canatan, CHP’li Bergama Belediye Baskan? Mehmet Gonenc, Bergama Organize Sanayi Bolgesi Baskan? Huseyin Vatansever, Bergama Ticaret Odas? Baskan? Fikret Urper, LM Wind Power Yonetim Kurulu Baskan Yard?mc?s? Ben Malefijt, LM Wind Power Avrupa Operasyon Direktoru Jesper Sorensen ve LM Wind Power Fabrika Direktoru Ozan Mamay kat?ld?.