Danıştay, CHP’li Erdek Belediye Başkanı’nı görevden aldı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı hakkında ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla görülen davada mahkemenin verdiği 1 yıl 15 günlük hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması üzerine Danıştay, Sarı’yı görevinden aldı.

Balıkesir’in ilçelerinden Erdek’in belediye başkanı olan Hüseyin Sarı’nın Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde ihaleye fesat karıştırma suçundan yargılandığı davada mahkeme Sarı’ya 1 yıl 15 gün hapis cezası vermişti. Sarı’nın cezası Yargıtay tarafından onandı.

Cezanın onanmasının ardından Danıştay 8. Daire Başkanlığı Sarı’nın belediye başkanlığı görevinin düşürülmesine karar verdi.

Danıştay’ın kararı doğrultusunda; belediye başkan vekilliğini Hüseyin Yapakçı’nın yürüttüğü Erdek Belediyesi Meclisinin, 10 gün içerisinde olağanüstü toplanarak asaleten belediye başkanını seçmesi bekleniyor.