Çubuklu Hanımlar, Başkenti Gezdi

Çubuklu Hanımlar, Başkentin Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi
Çubuk Belediyesi, ilçede yaşayıp da başkenti gezip tanıma olanağı bulamayan ev hanımları için geziler düzenliyor.
Kadınları sosyal hayatın içerisine katmak amacıyla geziler ve sosyal aktiviteler düzenleyen Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ankara’nın çeşitli yerlerine geziler düzenliyor.
Yaklaşık 90 kadının katıldığı ilk gezi kafilesindeki birçok kadın, ilk defa Anıtkabiri gezme imkanı buldu. Rehber eşliğinde Anıtkabir’in her bölümü hakkında bilgi alan Çubuk’lu hanımlar, daha sonra Kocatepe Camii, Hamamönü, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Hacı Bayram Veli Camii, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri, Gül Baba türbesi, Ankara Kalesi ve Estergon Kalesini gezdi.
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrinde sırayla dua eden Çubuklu kadınlar, Tacettin Dergahı ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin manevi havasını hissetmek için bir süre mola verdiler.
Sabahın erken saatlerinde başlayan ve gün boyunca Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen hanımlar, bol bol hatıra fotoğrafı çekerken, farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Geziden duydukları memnuniyeti sık sık dile getiren kadınlar, Hamamönü, Tacettin Dergahı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Hacı Bayram Veli Camii’ni çok beğendiklerini, gezinin çok güzel organize edildiğini ve gezi nedeniyle Başkan Lokman Özden’e çok teşekkür ettiklerini söylediler.
Yaşanılan şehri, kenti tanımanın ve kendi değerlerini bilmenin çok önemli olduğunu belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu nedenle bu gezileri çok önemsediklerini söyledi. Ankara gezilerine katılan kadınları önümüzdeki günlerde Çanakkale ve Konya’ya da götüreceklerinin müjdesini de veren Başkan Özden, ”Biz tüm etkinlikleri düzenlerken toplumumuzun ve ailelerimizin temeli olan kadınlarımızı unutmadık ve unutmuyoruz. Belediye olarak onların huzur ve mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. Hanımlarımıza yönelik düzenlediğimiz geziler ve sosyal etkinlikler de onları hiçbir zaman unutmadığımızın en önemli göstergesidir. İnşallah önümüzdeki günlerde özellikle Çanakkale başta olmak üzere yurdumuzun çeşitli yerlerine de geziler düzenleyeceğiz” dedi.
Katılımcılara, gezi sonunda gezilen yerler hakkında sorular sorulurken, doğru cevap verenlere de çeşitli hediyeler verildi.
Gezi sayesinde ilk kez başta Anıtkabir olmak üzere Ankara’nın tarihi ve turistlik mekanlarını gördüğünü söyleyen Asiye Demir, ”Ankara’ya alış verişe ve akraba ziyaretlerine zaman zaman gidiyorduk, ancak hiç tarihi mekanları gidip görme ve inceleme fırsatımız olmadı. Daha önce Anıtkabir’e de gitmemiştim. Bu yaşımıza kadar görmediğimiz yerleri bugün başkanımız sayesinde gördüm” dedi.
Gezi sırasında kendilerini en çok etkileyen yerlerden birisinin de Hacı Bayram Veli Türbesi ile Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrinin olduğunu ifade eden Leyla Türkileri, gezinin çok verimli geçtiğini ve etkinliği düzenleyen ekibe çok teşekkür ettiğini kaydetti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.