Başkan Vergili’den esnafa % 75 indirim

Karabük Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin önerisiyle belediye kiracılarına ve değişik esnaf gruplarına % 75 indirim yaptı.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren şehir esnafına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’den büyük bir destek geldi. Karabük Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısında Başkan Vergili’nin % 75 kira indirimini oybirliğiyle kabul etti.

Karabük Belediye Başkanvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Arslan; “Biz komisyonda konuyu görüştük, esnaf temsilcileriyle de değerlendirmelerde bulunduk, ancak yetkimiz olmadığı için bir karar veremedik ve konuyu başkanımıza havale ettik, Sayın Başkanımızda böyle bir rakam uygun gördü, esnafımıza bir nebzede olsun rahatlama sağlayabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Hepimizin de malumu olduğu üzere yaşanan salgın esnafımızın ciddi zararlara uğramasına neden oldu. Başta toplu taşıma işi yapan esnaflarımız olmak üzere esnafımızın büyük bölümü ciddi sıkıntılara girdi. Bizde kendilerine bir nebzede olsa katkıda bulunmak istedik ve bu çalışmayı yaptık. Önergemize duyarsız kalmayan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi

Karabük Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda; belediye kiracıları, halk otobüsleri, minibüsçüler ve pazarcı esnafı Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında belediyeye ödedikleri kiraları % 75 indirimli ödeyecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.