Harran’da Ramazan ayı cami açılışı ile karşılandı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un ev sahipliğinde Şehit Ali Aydar Camii’nin açılışı ile karşılandı. Açılışta eller semaya kaldırılırken ülkemizin ve milletimizin selameti için dualar edildi. 

Şanlıurfa’nın Harran ilçesi Demirli kırsal mahallesinde, Harran Belediyesi ve kamu kurumlarının desteği, vatandaşların katkılarıyla yapımı tamamlanan, 31 Ocak 2018 günü Ağrı Dağı kırsalında bölücü terör örgütünün taciz ateşi sonucu yaralanarak kaldırıldığı Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehadet mertebesine ulaşan Harranlı şehit Piyade Onbaşı Ali Aydar’ın isminin verildiği Şehit Ali Aydar Camii’nin açılışı Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Tuggeneral Metin Düz, Harran Kaymakamı Cihat Koç, Ceylanpınar Kaymakamı Cüneyt Caner ile Eyyübiye Eski Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile muhtar ve Belediye Meclis üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Harran’da 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, cami açılışı ile karşılanırken hep birlikte edilen dua sonrası camide akşam namazı da eda edildi.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, böylesine anlamlı bir günde böylesi hayırlı bir işte emeği olan herkese teşekkür ederken, şehit Ali Aydar’a bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet dilediğini, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i şehidimizin isminin verildiği cami açılışı ile karşılamanın huzurunu hep birlikte yaşadıklarını, Kuran-ı Kerim kursunun ise Allah’ın Kelamı’nın öğrenilmesi noktasında büyük hizmet sunacağını, başta Harranlı hemşerileri olmak üzere, tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ettiğini söyledi.

Açılış sonrası Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Harran ilçe merkezine geçerken, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Erin, Doğuş ve Düz’e ilçede tamamlanan ve yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Vali Erin ve beraberindeki Emniyet Müdürü Doğuş ile Jandarma Komutanı Düz’ün Harran temasları 17 Türk devletinin kurucularının büstlerinin ve bayraklarının bulunduğu anıt önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.