MHP’li başkana Kürtçe mesajdan ihraç talebi

Fethiye Afis‘Tek dil’ demek için Kürtçe ilan veren Fethiye Belediye Başkanı Saatcı’yı partisi MHP, aynı gün kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Muğla’nın Fethiye ilçesinin Belediye Başkam MHP’li Behçet Saatcı, kentteki billboardlara Türkçe ve Kürtçe dilinde Kurban Bayramı mesajı astırdığı için kesin ihraç istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edildi.

Fethiye Belediyesi tarafından geçen Ramazan Bayramı’nda cadde ve sokaklardaki billboardlara asılan ‘Ülke bütünlüğümüzün bozulmaması ve içimizdeki insan sevgisinin kuvvetlenmesi dileklerimizle, iyi bayramlar’ ifadelerinin yer aldığı bayram mesajı, Kurban Bayramı için de asıldı. Ancak mesajdaki kelimeler bu kez, Türkçe ve Kürtçe dillerinde yazıldı. İlanda şu ifadeler yer aldı: “Ülke bituniya bozulmaması ve hezkırına insana dı hindure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be,” 4Ari bir Kürtçe yok’ Türkçe ve Kürtçe yazılan bayram mesajının hemen alt kısmına ise “Anladınız değil mi? Bu yüzden, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet!” ifadesine yer verildi.

İlanda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçinin imzasının yanı sıra, Fethiye Belediyesi’nin MHP, Ak Parti ve bağımsız meclis üyelerinin imzalan da yer aldı. Bayram tebrik ilanıyla insanları biraz düşündürmek istediklerini kaydeden Başkan Saata, “Dilimizin önemini vurgulamak için bunu yaptık. Şunu da itiraf edeyim, Türkçe mesajımızın Kürtçe anlamını birçok Kürt kardeşimize sorduk; ari bir Kürtçeden bahsetmek mümkün değil”

Tüzüğe aykırı
MHP Genel Başkan Yardımcısı SADİR DURMAZ, da dün açıklama yaparak Saatcı’nın kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi. Durmaz, ilçe billboardlarına verdiği kutlama mesajında, Türkçe dışında kullanılan dilin 2820 sayılı Siyasi Partiler Kaııunu’nun 81’inci maddesine ve parti tüzüğünün disiplin hükümlerine ve MHP’nin ilke ve prensiplerine aykın olduğuna işaret etti.

‘İlkelerimize aykırı, işlem yapılacak’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Kurban Bayramı dolayısıyla ilçenin farklı yerlerindeki bilboardlara astırdığı ilana ilişkin, “MHP ilkelerine aykırı bir harekettir. Gerekli işlem yapılacaktır” dedi.

Bahçeli, MHP Manisa İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Basın mensuplarının Balyoz Planı davası kararlarına ilişkin sorusu üzerine Bahçeli, konu ile ilgili yazılı olarak gerekli açıklamayı yaptığım söyledi. Devlet Bahçeli, Muğla’nın Fethiye Belediye Başkam Behçet Saatcı’nın, Kurban Bayramı dolayısıyla Türkçe ve Kürtçe karışık kutlama mesajlarını bilboardlara astırması hakkındaki soruyu, “MHP ilkelerine aykırı bir harekettir. Gerekli işlem yapılacaktır” şeklinde cevaplandırdı.

¦ MANİSA AA

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.