Şehit Mezarları Güllerle Donatıldı

Vatanımız için canları feda eden şehitlerimizin aileleri yalnız kalmasın dediler, bayram öncesi harekete geçtiler. Kapanma sürecinde de şehit aileleri yalnız kalmasın diye harekete geçen Mersin Erdemli Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi şehitlerimizin mezarlarını çiçeklerle yeniliyor, bakımlarını yapıyorlar.


Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi harekete geçti. Belediye serasında yetiştirdikleri çiçekleri alan ekipler şehit ailelerimizin yolunu tuttu. Erdemli’ de ki bütün şehit mezarlının önce temizlik işlemlerini yapan ekipler ardından getirdikleri çiçekleri bir bir diktiler.
Şehitlerimizin kabri başında Kuran-ı kerim okundu, dualar edildi. 

Şehit ailelerini yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Bu ülkenin her bir metre karesi şehit kanları ile sulanmış kutsal vatan toprakları. Malumunuz 17 günlük bir kapanma sürecindeyiz. Kapanma sürecinde eşin dostun bir birine gitmesi mümkün değil ama biz özellikle bayramdan önce şehitlerimizin yakınlarınız ziyaret edelim istedik. Onların yalnız olmadıklarını, onların kaybettikleri evlatları yerine bizi koymaları gerektiğini, bizlerinde şehit analarımızın birer evlatları olduğumuzu belirtmek adına onlarla hemhal olmanın gayreti içerisindeyiz. Tabi bölgemizde ki belediyelerimize çağrımız şudur; Şehitlerimizin mezarlarına hak ettiği ihtimamı göstermeleridir. Şehitlerimizin yakınlarına daha daha çok değer verilmesi. Bu ülke için can vermek kolay değil. Bu ülke için kan vermek kolay değil. Bizim daha da özgür ve müreffeh yaşamaları için onlar canlarını feda ettiler. Biz bu fedakârlığın bilincindeyiz ve şehit ailelerimize her zaman saygıyla, minnetle hürmetle yad ediyoruz ”diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.