Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ: Halka hizmet etmek, Sarıçam’ı güzelleştirmek bizim işimiz

Başarılı çalışmalarıyla güzel hizmetler sunan ve bölge halkından aldığı teveccühle Sarıçam’da ikinci dönem Belediye Başkanı seçilen MHP’li Bilal Uludağ, şu ana kadar yaptıkları hizmetleri anlattı.

İbrahim İspaha / TÜRKGÜN

MHP’nin üretken belediyecilik anlayışının en güzel örneğini Sarıçam’da sergileyen Belediye Başkanı Bilal Uludağ, geleceğin Sarıçam’ı için çalıştıklarını belirterek, “Biz güzel ilçemizin geleceğini düşünüyoruz. Planlarımızı bugün veya yarın için değil, gelecek 20-30 yıl sonrası için yapıyoruz’ dedi.

Adana ili Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin hedef koyduğu üretken belediyecilik anlayışıyla üretici ile pazarı, teknoloji ile yenilikçiliği bir araya getiren, hayatla eğitimi birleştiren, kenti bilim ve sanatla buluşturan, kent estetiği ile kentleri engelsizleştiren, dayanışma ve huzuru sağlayan” belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini belirtti.

Sayın Başkan, 2. dönem belediye başkanlığını yürütüyorsunuz. Bugüne kadar seçimlerden önce vadettiğiniz projelerin ne kadarını gerçekleştirdiniz?

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Sarıçam için bir acil eylem planı oluşturduk. Plan dâhilinde Sarıçam’ın öncelikli sorunlarına el attık. Böylece bir yandan günlük çözülmesi gereken problemleri çözüme kavuşturduk, diğer yandan Sarıçam’ın geleceği için yapmamız gereken projelerin altyapısını hazırladık.

Acil eylem planımız içerisinde var olan projelerimizi hayata geçirerek, seçimlerden önce verdiğimiz vaadleri “planlama ve uygulama” anlayışı ile birer birer yerine getirdik.

Örneğin ilk dönemimizde ilçemizi doğal gaza kavuşturduk. Sosyal belediyecilik anlayışında da öncü olmak adına ilçemize Sarıçam Kültür Merkezi’ni kazandırdık. Yerel yönetimlerin etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak Sarıçam’ı çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna kavuşturmak adına, yeni imar alanları oluşturduk. Kırsaldan merkeze adil hizmet anlayışıyla, üretken belediyecilik düsturuyla, toplumumuzun ayrıştırılmasına karşı geliştirdiğimiz önemli bir belediyecilik anlayışı olarak, hem birlik ve beraberliğimizi güçlendiren hem de hizmette kalite, etkinlik ve sürekliliği sağlayan bir yerel yönetim anlayışını Sarıçam’da hayata geçirdik.

Kısaca ana başlıklar hâlinde söyleyecek olursak; zor durumda olan kadınlarımızın barınacağı, aynı zamanda aile danışmanlarıyla psikolojik, hukuksal destek alacakları Ana Bacı Konukevi binamızı tamamladık. Adanalı şehitlerimizin anısını ölümsüzleştirmek adına Bayrak Parkı ve Şehitler Anıtı’nı açtık. Daha modern şartlarda halkımıza hizmet vermeleri adına muhtarlarımızın, muhtarlık binalarımızı yeniledik. İlk dönemimizde önem verdiğimiz Sarıçam Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü (SİMER) birimimizi hayata geçirerek, bugüne kadar rekor diyebileceğimiz sayıda 5.492 vatandaşımızın iş sahibi olmasını sağladık.

Salgından etkilenen Sarıçam’daki esnafa ve vatandaşlara ne tür yardım ve kolaylıklar sağladınız?

Tüm dünyada olduğu gibi pandemi ülkemizde de çok ciddi sıkıntılara sebep oldu. Bu süreçte gerek halk sağlığı ve gerekse de toplum yararı açısından çok önemli işler yaptık.

İlk başta salgına karşı tedbir üretmenin yoluna baktık. Salgının önlenmesi adına vatandaşlarımıza Sarıçam Belediyesi olarak kendi ürettiğimiz 2 milyon maske dağıtımını gerçekleştirdik. Bununla birlikte dezenfektan setlerinin ve iş yerlerine dezenfektan panellerinin dağıtımı, camiler, okullar, pazar yerleri, parklar gibi ortak kullanım alanlarında ve iş yerlerinde sürekli dezenfeksiyon çalışması ve her haneye dezenfektan seti dağıttık. İnsan odaklı belediyecilik anlayışımızın gereği olarak ramazan ayı içerisinde 11 bin gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik.

Tüm bunların yanında sokaktaki canlarımızı da bu süreçte unutmadık. Kendi şantiyelerimizde ürettiğimiz su kapları, mama kaplarının sayısını artırarak, gönüllü hayvansever dostlarımızla birlikte sokak hayvanlarına aylık 1 ton mama desteği sağladık.

‘PANDEMİDE ESNAFIMIZIN YANINDA OLDUK’

Salgın süresince uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte zor durumda kalan esnafımıza da destek çıkarak Sarıçam ilçemizde dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledik. Berber ve kuaför esnafımıza 600 Türk lirası, kahvehane esnafımıza 1.200 Türk lirası nakdi yardımda bulunduk.

Dar gelirli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiğiniz yardım ve projelerden de bahseder misiniz?

Aslında başta şunu belirtmeliyim ki, iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm Sarıçam’da, Sarıçam Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gereklerini tam manasıyla yerine getirmeye çalıştık. Dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan sıcak yemek hizmetimizle, Sarıçam Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu görevi en güzel şekilde yerine getirdiler ve de getirmeye devam ediyorlar.

‘SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ’

İlçemizde yaşlı, hasta, engelli, evde tedavi gören, evde yemek yapamayan dezavantajlı ailelerimize sürekli, salgın sürecinde evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü ihtiyaç sahibi ailelerimizden oluşan günlük 600 haneye, iki öğün sıcak yemek hizmeti verdik. Vatandaşlarımızdan gelen talebe göre de bu hizmetimiz hâlen devam ediyor.

Göreve gelirken sosyal belediyeciliğin gereği olarak düşündüğümüz insan odaklı belediyecilik anlayışımızla, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin gereksinimlerini karşılamaları adına, onların yaşamını kolaylaştıracak Hilal Kart ve Sosyal Market uygulamasını hayata geçirdik. Böylece ihtiyaç sahiplerinin önceliklerini kendilerinin belirlemesine olanak tanıyan kart sahiplerine ‘sağ elin verdiğini sol el görmeden’ düsturuyla, toplumda rencide olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilme imkânını sağladık.

Sarıçam’da yerel hizmetlerin zamanında yapıldığı, hızlı, ekonomik ve adil bir şekilde sunulduğu, çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunduğu, merkezden kırsala vatandaş memnuniyetinin ve hayat kalitesinin yükseltilmesini ülkü edinen bir belediyecilik anlayışı ile hizmet veriyoruz.

‘CAZİBE MERKEZİ SARIÇAM’

Bir yandan Sarıçam Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirirken, diğer yandan da kentin vizyonuna marka değeri katan projelerimizi hayata geçirdik. Çukurova Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Yeni Adana Stadyumu’nun ilçemiz sınırları içerisinde bulunması, ilçemize ayrı bir değer kattı.

Bununla beraber son yıllarda ilçemizde inanılmaz derecede artış gösteren yeni binaların yapılması, nüfus oranı bakımından da ilçemizde de çok ciddi bir yoğunluk gösterdi. Daha önce ilçemizden kent merkezinde bulunan cazibe merkezi diye düşünülen diğer merkez ilçelerden ev alan insanlar, artık Sarıçam ilçesini tercih etmeye başladılar.Bu da beraberinde ilçemizdeki binaların değer kazanmasına sebep oldu. Şehir markasının en büyük amacı ekonomik getirilerdir. Yaptığımız çalışmalarımız arasında ekonomik değerlerini Sarıçam’da yaşayanların refahı için planlayan, her alanda yenilikçi ve öncü marka kent yaratmak adına da çalışmalar yürüttük. Bugün Sarıçam denilince akla insanları cezbeden, lüks ve modern binaların yükseldiği, alışveriş merkezlerinin olduğu, sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, marka kafe ve restoranların olduğu bir ilçe geliyor.

Özellikle yeni kuşakların ihtiyaç duyduğu eğitim ve spor faaliyetlerine, Sarıçamlıların mesleki becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalara sağladığınız katkılar nelerdir?

Sarıçam’da Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, her alanda olduğu gibi sporda da Sarıçam’ı marka yapmak adına her türlü sportif faaliyetlere destek verdik.

‘SPOR KENTİ SARIÇAM’

Gençlerimizin spor yapmaları için futbol halı sahaları yaptık. 7-16 yaş arası çocuk ve gençlerimiz için, her yaz Yaz Spor Okulları kursu açtık. Bununla beraber diğer dallar olan jimnastik, güreş, hentbol, tekvando, basketbol, voleybol, badminton, dart, karate, yüzme, masa tenisi ve satranç kursları açtık. Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takım Seçmeleri ikinci kez ilçemiz Sarıçam’da gerçekleştirildi. Spor kulüplerimize malzeme desteğinde bulunduk.

Örneğin bugün Sarıçam Belediyesi olarak, spora ve sporcuya yaptığımız yatırımların meyvelerini almaya başladık. Tamamı Sarıçamlı gençlerden oluşan bir ekip ile ligde mücadele eden Sarıçam Belediye Spor Kulübü Hentbol Takımı’mızdan üç sporcu kardeşimiz Milli Takım’a seçildi.

‘ÜRETKEN BELEDİYE SARIÇAM’

Adana Sarıçam’da pandemi döneminde örnek bir iş birliği ile vatandaşımıza arıcılık kursları açtık. Tarım kenti ilçemizde bilinçli budama yapılması ve verimliliğin artırılması için yüksek verimlilik ile doğru budama kursları açarak üreticimizin bilinçlenmesini ve yüksek verim almasını sağladık.

İlçe halkından yoğun ilgi gören kasaplık kursları ve sürü yönetimi kursları gibi diğer birçok dalda da kurs hizmetleri gerçekleştirdik. Diğer yandan üretici ile pazarı buluşturan kurs faaliyetlerimiz bugün birçok vatandaşımızın meslek ve iş sahibi olmalarına olanak sağladı.

Vatandaşımızın evinde, bahçesinde kendi sebzesini yetiştirmeleri için, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz fide dağıtımımız ile 440 bin adet rekor sayıda fide dağıtarak üretime katkıda bulunduk.

Sarıçam Belediyesi olarak engellilere yönelik ne gibi hizmetleriniz var?

Bir kere şunu unutmamak lazım, eğer bir kenti yönetiyorsanız ilk önceliklerinizden biri de yönettiğiniz o kenti engelsizleştirmek olmalı ve engelli vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapmanız gerekiyor olmalı.

Bu noktada Sarıçam Belediyesi olarak bizler de Sarıçam’da engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasını başlattık.

Böylece engelli vatandaşlarımızın günlük ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması ve sosyal hayata katılımlarının artırılmasını sağladık. Özellikle ulaşım konusunda zorlanan engelli vatandaşlarımız ve aileleri hafta içi her gün telefonla randevu alarak Engelsiz Taksi hizmetimizden faydalanabilmektedirler.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.