Altunok: Silifke Bilim Merkezine Sancar’ın ismini verdik

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Silifke Bilim Merkezi ve Kütüphaneye Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın isminin verildiğini açıkladı.

Toplantıda konuşan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı konuşmada, “Belediye olarak Silifke’miz ve halkımız için yeni projeler üretmeye ve bu projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz.

Göksu ırmağı üzerine asma köprü, bilim merkezi ve kütüphane, otizmli çocuklar yaşam merkezi, dar gelirli ailelere yönelik sosyal konutlar, Cemevi, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu parkı ve Dr. Devlet Bahçeli Şehitler parkı bugüne kadar hayata geçirdiğimiz önemli projeler arasında yer almaktadır.

Bugün de meclis toplantımızda MHP gurubu tarafından verilen önerge ile Göksu ve Saray mahallelerimizi birbirine bağlayacak olan asma köprüye bir süre önce korona virüs salgınına yenik düşen Silifke’li hemşehrimiz Doktor Erdinç Şahin’in ismini verdik. Taşucu Mahallesinde Belediyemiz ve Eren Holding MEDCEM A.Ş. tarafından ortaklaşa yürüttüğümüz ve yapımını tamamladığımız Silifke Bilim Merkezi ve Kütüphaneye de değerli bilim adamımız Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismini verdik. Öğrencilerimiz ve gençlerimizin daha donanımlı ve daha modern eğitim araçları ile kendilerini geleceğe hazırlayacakları bu merkezimizde Ay Kiosku, Mars Yüzeyi ve Robotu, Dünya Güneş Ay Modeli, Sonsuzluk Koridoru, Satürn V Modeli, F16 Solo Türk Jeti, Dinazor Maketi, Uzay Çadırı, Denge Tüneli, Elektro Manyetik Spektrum, Beroulli Üfleyicisi, Robot, Suda Dalga ile Elektrik Üretimi ve daha bir çok bilim ürünleri yer almaktadır.

Bugün ülkemiz genelinde bir çok ilde dahi bulunmayan bu merkezi biz ilçemizde hizmete açmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kısa süre sonra kentimize kazandıracağımız bu önemli hizmet merkezimiz sayesinde gençlerimizin daha tasarımcı bir nesil olmaları, yeni modeller üretmeleri ve bu sayede de gerçek anlamda yerli üretimin desteklenmesini hedefliyoruz. Bu bakımdan gençliğimizin en güzel şekilde eğitilmesine belediye olarak biz de destek veriyoruz.

Değerli bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar hocamızın ismini, önemli araştırmaların yapılacağı bu merkeze verilmesi kararına destek veren tüm belediye meclis üyelerimize Silifkeliler adına teşekkür ediyorum” dedi. Altunok ayrıca merkezin açılış törenine Prof. Dr. Aziz Sancar’ı da davet edeceklerini duyurdu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.