Silifke Belediye Başkanını seçti: Altunok asaleten başkan

Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan’ın istifasının ardından boşalan ve Mersin Valiliğinin resmi yazısı ile 9 Temmuz Cuma günü Silifke Belediyesinin olağanüstü toplanarak, meclis üyeleri arasında Belediye Başkanlığı seçiminin yapılmasının uygun olacağını belirtmesinin ardından, Silifke Belediye Meclisi olağanüstü toplandı ve belediye başkanını seçti. 3. tur sonunda Sadık Altunok, vekil olarak yürüttüğü başkanlığa asaleten oturdu.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhur İttifakının adayı Mücahit Aktan seçimleri kazanmış, meclise 18 meclis üyesi ile birlikte seçilmişti.

Yaşanan üzücü olayın ardından belediye başkan vekilliğine getirilen Sadık Altunok, Mücahit Aktan’ın istifasının ardından 09.07.2021 Cuma günü saat 14.00’da belediye meclis salonunda yapılan olağanüstü meclis toplantısında 3 turda Cumhur İttifakının oyları ile Sadık Altunk Belediye Başkanlığı görevine asaleten seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan toplantıda, gündem öncesinde Millet İttifakının itirazı oldu. Seçimli olağanüstü toplantının yasaya uygun olmadığı yönünde itirazlarını yazılı olarak verdiler. Sözlü olarak da seçimlerin mahkemeden dönmemesi için toplantının ertelenmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ali Usca, Valiliğin uygun gördüğü ve çağrıda bulunduğu toplantının kendilerin de uyduğunu buna yapılacak itirazın valilik makamınca değerlendirileceğini belirterek, gündem maddesine geçti.

Bir önceki toplantı tutanağının okunup oy birliği ile kabul edilmesinin ardından seçime geçildi. Cumhur İttifakı 2 yıldır başkan vekilliği görevini başarı ile yürüten Sadık Altunok’un yeniden adaylığını açıklarken, Millet İttifakının adayı ise Erden Doğruöz oldu. İyi Partiden istifa eden ve bağımsız meclis üyesi olan Barış Kurşun’da üçüncü aday olarak seçime katıldı.

MHP’li meclis üyesi Mustafa Beceren’in özel nedenlerden dolayı mazeret bildirdiği toplantıya; Millet İttifakı 12 mevcut üyesi ile Cumhur İttifakı ise bir eksik üyesi olmasına rağmen 17 üye ile toplantıya katıldı. Bağımsız üye Barış kurşun ile mecliste toplam 30 üye hazır bulundu.

İlk iki turda Sadık Altunok 17, Erden Doğruöz 12 ve Barış Kurşun 1 oy aldı. 2. turda aynı sonuç ortaya çıktı ve son turda salt çoğunluğu alan başkan seçilir gerekçeli kararı ile son turda da aynı oylar paylaşıldı ve Sadık Altunok vekilliğe son noktayı koyarken, Silifke Belediye Başkanlığına asaleten seçilmiş oldu.

KURT’TAN ANLAMLI KONUŞMA

AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt, seçim öncesi aday olarak Sadık Altunok’u gösterdiklerini belirterek, “Bilge liderimiz sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda aynı heyecan ve azimle çalışıyor ve birlikteliğimizi sürdürüyoruz. Bizim birlikteliğimiz pazara kadar değil, mezara kadar. Birlikteliğimizin devam ettireceğimizin bilinmesini istiyoruz” diyerek, Altunok’a desteklerini sürdüreceklerini açıkladı.

Seçim sonrasında, Meclis Başkan vekili ve oturum başkanı Ali Usca, Sadık Altunok’u katlayarak çiçek verdi ve Cumhur İttifakı üyeleri hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

TEŞEKKÜR

Birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin mecliste net bir şekilde verildiğini açıklayan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Öncelikle birlikteliğimizi güce dönüştüren Cumhur İttifakının değerli meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Demokrasinin devamını mecliste en güzel şekilde yaşadık. 2019 yılında sandıkta yaşanan demokrasi, bugün meclisimizde en güzel şekilde gerçekleşti.

Dün olduğu gibi bugün de, yarın da Silifke için el birliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu birliktelik, pazara kadar değil mezara kadar sürecektir. Mehmet Emin Başkanıma katılıyorum. Silifke’mize hayırlı olmasını diliyor, tüm meclis üyelerimize demokratik davranışları için teşekkür ediyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.